Protecció Civil

Alerta PROCICAT per calor intensa

Protecció Civil activa l'ALERTA del pla PROCICAT per calor molt intensa fins divendres

query_builder   21 agost 2023 13:05

event_note Nota de premsa

Protecció Civil activa l'ALERTA del pla PROCICAT per calor molt intensa fins divendres

  1. Protecció Civil demana a la ciutadania evitar estar a l’exterior les hores centrals del dia i hidratar-se molt sovint
  2. Aquesta situació de calor sostinguda agreujarà el risc d’incendi forestal i en aquest sentit, des d’ahir diumenge al vespre el Pla INFOCAT es troba en fase d’Alerta

Protecció Civil de la Generalitat ha activat avui l’ALERTA del Pla de Protecció Civil de Catalunya (PROCICAT) per calor intensa i per calor nocturna intensa.

El Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) preveu la persistència de calor intensa a tot Catalunya, l'episodi s'allargarà, possiblement, fins divendres. Les temperatures seran especialment elevades la propera matinada a tot el litoral central.

Protecció Civil ha demanat als ajuntaments que prevegin llocs frescos o sales amb aire condicionat en cas que sigui necessari el seu ús i es tingui especial vigilància de les persones majors de 75 anys sense suport familiar o sense recursos; persones amb discapacitats físiques o psíquiques i limitacions de mobilitat; persones que hagin de romandre o fer activitat física a l'aire lliure (incloses les activitats laborals) i persones amb malalties cròniques.

El Departament de Salut ha posat el pla Pla operatiu per prevenir els efectes de la calor sobre la salut (POCS) en fase 2.

Aquesta situació de calor sostinguda durant la setmana i el descens de les humitats relatives faran que el risc d’incendi forestal s’agreugi. En aquest sentit, la DGPC va posar, ahir al vespre, el Pla d’emergències per incendis forestals a Catalunya (INFOCAT) en fase d’Alerta. A més, el Govern ha aprovat aquest matí un seguit de mesures temporals extraordinàries davant l’elevat risc d’incendis en algunes zones del país per als propers dies. Ho ha fet en el marc de la reunió del Consell Assessor del Pla INFOCAT, que ha estat presidida pel conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena. Podeu consultar les mesures fent clic aquí.

Els principals consells davant la calor són:

  1. Cal hidratar-se molt sovint. Beveu força aigua i eviteu beure alcohol i fer àpats copiosos.
  2. Eviteu sortir al carrer en les hores de màxima insolació i, per tant, tasques com anar a comprar, realitzeu-les preferentment en les primeres hores del matí o per la tarda quan el sol ja declina.
  3. Convé que les persones que treballin a l’aire lliure duguin el cap cobert amb una gorra i beguin més aigua de l’habitual.
  4. Igualment és molt recomanable que si sortiu a fer esport com córrer o anar en bicicleta, ho feu en les hores de menys calor, a primera hora del matí o al vespre.
  5. Persones amb malalties cròniques, mainada i gent gran són els qui més pateixen els efectes de la calor severa. Cal que s’hidratin sovint. Cal tenir en compte que els infants i les persones grans no tenen sensació de set encara que s’estiguin deshidratant.
  6. Si no disposeu de ventilador o aire condicionat a casa, una bona solució és passar al menys un parell d’hores en un indret com un centre comercial o un equipament públic com una biblioteca on hi hagi aire condicionat.
  7. Es recomana especialment visitar un cop al dia, en la mesura del possible, a familiars o persones grans que viuen soles per assegurar-se que s’hidraten i segueixen els consells davant les temperatures elevades.
  8. Si teniu mascota, penseu en el seu benestar i traieu-la a passejar en les hores més fresques, feu que durant el dia tingui força aigua a l’abast i que estigui a l’ombra.El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia