Incasòl

Solar Teià

L'INCASÒL convoca el concurs d'arquitectura per a la construcció de 18 habitatges de lloguer assequible a Teià

query_builder   23 agost 2023 11:05

event_note Nota de premsa

L'INCASÒL convoca el concurs d'arquitectura per a la construcció de 18 habitatges de lloguer assequible a Teià

  1. S’han presentat 42 equips que opten a la redacció del projecte i la direcció de les obres de la promoció
  2. La sostenibilitat ha estat un dels criteris prioritaris de la convocatòria, demanant que les propostes incloguin estratègies per a la reducció de l’impacte ambiental de l’edificació
  3. Els nous habitatges comptaran amb una inversió total aproximada de 2,5 milions d’euros i es preveu que es puguin lliurar l’any 2027


Un total de 42 equips d’arquitectes s’han presentat al concurs convocat per l’Institut Català del Sòl, INCASÒL, per a seleccionar l’equip que redactarà el projecte i dirigirà les obres de construcció d’una promoció d’habitatge assequible a Teià, al Maresme. Es tracta d’un edifici de 18 habitatges, que estarà situat al passeig de la Riera de Teià, destinat a lloguer en règim general de protecció oficial. Aquest habitatges es sumaran als 68 habitatges de lloguer que té l’INCASÒL al municipi.

La promoció forma part del Programa d’Habitatge de Lloguer Assequible, impulsat per la Generalitat de Catalunya, a través de l’INCASÒL, amb l’objectiu incrementar l’oferta d’habitatge de lloguer a preus assequibles a llocs de demanda contrastada, on la població amb menys recursos té dificultats per accedir a l’habitatge.

Detalls de la promoció

Els 18 habitatges es repartiran en planta baixa més dues plantes pis i un total de 1.474,42 m² de sostre. La promoció també preveu la construcció de 9 places d’aparcament per a cotxe, 9 per a moto i 36 places per a bicicletes.En tant que es tracta d’una promoció de només 18 habitatges, s’ha optat per prioritzar la tipologia d’habitatge de dos dormitoris dobles, la qual permet adaptar-se a una gran diversitat de tipus de famílies. En total, les obres tindran un pressupost de 2,42 milions d’euros aportats per l’INCASÒL i es preveu que els habitatges es puguin lliurar l’any 2027.

Els terrenys se situen, concretament, al passeig de la Riera de Teià,cantonada al carrer de Josep Puigoriol. Es tracta d’una parcel·la de l’Ajuntament, que cedeix a l’INCASÒL en dret de superfície per 75 anys, prorrogables a 99.

L’Ajuntament, INCASÒL i l’Agència de l’Habitatge de Catalunya han acordat que més d’un 25% dels habitatges construïts es destinaran a joves de fins a 35 anys, i un altre 25% seran per a col·lectius específics previstos a la Llei del dret a l’habitatge.

L’INCASÒL és sensible a l’impacte ambiental que generen les construccions, per això a les convocatòries dels concursos demana que els projectes introdueixin noves tecnologies i nous processos que facilitin la millora dels sistemes constructius i la seva producció, reduint l’impacte ambiental i millorant la qualitat dels habitatges promoguts, tant des del punt de vista de la salut i benestar, com la seva adaptació a les necessitats actuals d’usos i usuaris diversos.

L’estructura residencial del municipi

El sòl urbà de Teià s’estructura a partir d’un nucli antic molt petit, central i allargat que segueix la configuració de la riera de Teià, al qual s’hi comuniquen un conjunt de nuclis residencials situats a banda i banda del nucli, conformant una traça urbana perpendicular a la línia de mar.La parcel·la on es desenvoluparà la nova promoció d’habitatges es troba al sector de la Fàbrica Puigoriol (PMU7), al centre urbà del municipi, a la part baixa de l’eix estructural de la riera de Teià. L’entorn d’aquest tram de la riera exerceix com a centre urbà i compta amb tots els serveis d’ús quotidià, com són el mercat o l’eix comercial; així com equipaments públics com l’Ajuntament, el centre cultural, escoles, etc.



1  

Imatges

Imatge del solar

Imatge del solar 4919163

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 501491

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia