1. La consellera de la Presidència, Laura Vilagrà Pons, ha fet la cloenda de la 55a edició de la Universitat Catalana d’Estiu
  2. També ha demanat coordinació amb les forces independentistes per “defensar el país”
Consellera Vilagrà{"name":"2023/08/23/13/36/8d989fe0-a8a4-437a-afc9-e86f4bf61328.jpg","author":"Govern","type":"0","location":"0","weight":1981487}

La consellera de la Presidència, Laura Vilagrà Pons, ha fet aquest migdia la cloenda de la 55a edició de la Universitat Catalana d’Estiu (UCE), a Prada de Conflent, i ha reclamat l’amnistia per als milers de represaliats polítics catalans. Vilagrà ha recordat que els últims mesos ja s’han fet passes molt importants en aquest camí de la desjudicialització del procés català, com per exemple els indults dels presos polítics o l’eliminació de la sedició, però que no n’hi ha prou. En aquest sentit, ha fet una crida a la coordinació amb Junts durant la negociació per a la investidura del president del govern espanyol: “Si treballem de forma coordinada totes les forces independentistes, tenim una gran oportunitat d’aconseguir objectius ambiciosos. Tenim una gran palanca de força”, ha afegit Vilagrà, que ha posat èmfasi que en la negociació també s’ha d’abordar la carpeta de l’autodeterminació. “No ens hem de desviar ni un mil·límetre del nostre objectiu final, que és la independència”.

En el mateix context, Vilagrà ha volgut deixar clar que “el conflicte polític no ha desaparegut i la voluntat de llibertat és ben ferma i present. Com tampoc han desaparegut les necessitats dels catalans i catalanes: més recursos econòmics, més recursos per al pensionistes, més recursos per a totes les famílies...” Per aquest motiu, ha tornat a demanar coordinació en la defensa del país. “Plegats, som més forts”, ha reblat.

La consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, a més, ha destacat que Catalunya sempre ha estat un “bastió de drets i llibertats” i actualment un dels àmbits que cal defensar més és el català, davant dels atacs de l’extrema dreta. “No cedirem espais en la batalla pel català. Cap renúncia en la lluita per defensar la nostra llengua a tots els Països Catalans”. També ha tingut un record per als alcaldes de la Catalunya Nord, que han estat censurats per parlar en català als plens municipals.

Finalment, Vilagrà ha remarcat el gran paper “polític” que cada estiu protagonitza la UCE: “És la unió dels catalans del nord i del sud. Compartim una història, una llengua, un sentiment de pertinença a un únic poble, una cultura i una tradició que ens uneix”.


2  

Imatges

La consellera de la Presidència a la UCE a Prada de Conflent

La consellera de la Presidència a la UCE a Prada de Conflent 3061854

La consellera Vilagrà durant la seva intervenció a la cloenda de la UCE de Prada de Conflent.

La consellera Vilagrà durant la seva intervenció a la cloenda de la UCE de Prada de Conflent. 1981487