Empresa i Treball

Consuelo Bautista

L'Agència Catalana de Turisme presenta un conjunt d'eines per fer esdeveniments més sostenibles a Catalunya

query_builder   24 agost 2023 11:00

event_note Nota de premsa

L'Agència Catalana de Turisme presenta un conjunt d'eines per fer esdeveniments més sostenibles a Catalunya

  1. Ofereix una guia per organitzar esdeveniments sostenibles, una llista de verificació de la sostenibilitat, una guia de compensació d’emissions i una calculadora per mesurar-ne l'impacte ambiental
  2. Les eines proporcionen orientació pràctica als professionals del sector per incorporar criteris de sostenibilitat en la planificació, l'execució i l'avaluació dels esdeveniments


El Govern de la Generalitat de Catalunya, per mitjà del Catalunya Convention Bureau de l’Agència Catalana de Turisme (ACT), ha publicat un conjunt d'eines destinades a promoure la sostenibilitat en els esdeveniments professionals que es realitzen al nostre país.

Guia per organitzar esdeveniments sostenibles. Creada pel Servei de Qualificació Ambiental de la Direcció General de Qualitat Ambiental i Canvi Climàtic, proporciona orientació pràctica per incorporar criteris de sostenibilitat tant en esdeveniments públics com privats, contribuint així a l'assoliment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible.

Checklist de la Sostenibilitat. Elaborada amb el suport de Global Destination Sustainability Movement, aquesta llista de verificació està dissenyada per ajudar les organitzacions a planificar i mesurar la sostenibilitat dels esdeveniments, proporcionant una estructura clara i guiatge en aquest procés.

Calculadora de la sostenibilitat dels esdeveniments. Amb la col·laboració de l’Oficina Catalana del Canvi Climàtic i el suport de l’Institut Català de les Dones, l’ACT ha creat una eina per a la mesura i compensació de l'impacte ambiental dels esdeveniments.

Guia de compensació d’emissions. Document amb informació útil per poder compensar la petjada de carboni generada per un esdeveniment.

El director de l’ACT, Narcís Ferrer i Ferrer, destaca la importància de “prendre mesures per abordar els reptes de la sostenibilitat en el turisme de reunions, tal i com marca el nostre Compromís Nacional per un Turisme Responsable”. En aquest sentit, Ferrer explica que “amb aquesta iniciativa donem resposta a una necessitat del sector, que fa temps que demanaeines que facilitin l’organització d’esdeveniments més sostenibles” i convida els professionals i les empreses del sector MICE (Meetings, Incentives, Conferences, and Exhibitions) a “emprar aquestes eines destinades a facilitar la implementació dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) al turisme”.

Amb aquest conjunt d'eines –disponibles en català, castellà i anglès- l'Agència Catalana de Turisme vol impulsar la transformació del sector MICE cap a pràctiques més sostenibles, afavorint la reducció de l'impacte ambiental, la millora de la gestió de residus, l'ús eficient dels recursos i la incorporació de criteris de sostenibilitat en la planificació, l'execució i l'avaluació dels esdeveniments.


Segueix-nos a les xarxes _________________________________________________________

Twitter: @turismecat|@empresacat | @treballcat

Youtube: https://www.youtube.com/turismecat

1  

Fitxers adjunts

Checklist de la Sostenibilitat

Checklist de la Sostenibilitat
XLSX | 1025584

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia