1. La pel·lícula se suma a grans títols que enguany han arribat en català als cinemes, com Barbie o Indiana Jones i el dial del destí
  2. Demà també s’estrena A dalt de tot, en VOSC
Cartells{"name":"2023/08/24/11/50/9b934232-6648-4bbd-907f-2cd07a12fae6.jpg","author":"CULTURA ","type":"0","location":"0","weight":1062721}


Demà, divendres 25 d’agost, 'Ninja Turtles: Caos Mutant' s’estrena a 28 sales doblada al català amb el suport de la Secretaria de Política Lingüística del Departament de Cultura. Així, la pel·lícula se suma al llistat de grans estrenes en català d’enguany, entre les quals destaquen ‘Indiana Jones i el dial del destí’; ‘The First Slam Dunk’; ‘Elemental’; ‘Detectiu Conan: Black Iron Submarine’, i ‘Barbie’, que es manté en cartellera un mes després de la seva estrena i acumula prop de 40.000 espectadors. D’altra banda, aquest divendres, també s’estrena ‘A dalt de tot’, en VOSC. Durant aquest any, les sales de cinema han estrenat 59 pel·lícules doblades o subtitulades en català amb el suport del Departament de Cultura.


Ninja Turtles: Caos Mutant

Els germans Tortuga se senten marginats per la societat i fa anys que viuen apartats del món humà, fins que una onada de crims desfermada per un personatge misteriós anomenat Superfly els dona l’oportunitat de demostrar el seu heroisme i de guanyar-se el favor dels habitants de Nova York. Però per aconseguir-ho necessitaran la col·laboració de la seva amiga April O'Neil i hauran d’enfrontar-se a un poderós sindicat del crim i a un exèrcit de mutants disposat a liquidar els humans i a fer-se amb el control de la Terra.

Paramount en distribueix la versió doblada al català a les sales següents:

  1. Cine Yelmo Abrera (Abrera)
  2. JCA Cinemes Lleida – Alpicat (Alpicat)
  3. Cinemes Illa Carlemany (Andorra la Vella)
  4. Cine Yelmo Baricentro (Barberà del Vallès)
  5. Arenas Multicines (Barcelona)
  6. Cine Yelmo Westfield La Maquinista (Barcelona)
  7. Cinesa Diagonal (Barcelona)
  8. Cinesa Diagonal Mar (Barcelona)
  9. Cinemes Verdi (Barcelona)
  10. Ocine Platja d’Aro (Castell-Platja d'Aro)
  11. Cine Yelmo Castelldefels (Castelldefels)
  12. Cines FULL (Cornellà de Llobregat)
  13. ACEC CAT Cines Figueres (Figueres)
  14. Ocine Girona (Girona)
  15. ACEC Cines Filmax Gran Via 4DX (l'Hospitalet de Llobregat)
  16. Kinepolis Mataró Parc (Mataró)
  17. ACEC Cines Olot (Olot)
  18. ACEC Cines Imperial (Sabadell)
  19. Odeon Multicines Girona (Salt)
  20. Cine Yelmo Parc Central (Tarragona)
  21. Cinema Majèstic (Tàrrega)
  22. Cinema Catalunya (Terrassa)
  23. Cinesa Parc Vallès (Terrassa)
  24. JCA Cinemes Tarragona – Valls (Valls)
  25. Multicines Sucre (Vic)
  26. Odeon Multicines Vilanova (Vilanova i la Geltrú)
  27. Multicines Sucre de Vila-real (Vila-real)
  28. Cine Yelmo Sant Cugat (Sant Cugat del Vallès)


Podeu descarregar-vos tots els materials de la pel·lícula, així com consultar-ne les sessions a la cartellera del portal de Cinema en català.


A dalt de tot

Un director de cinema acompanya la seva filla, que vol estudiar interiorisme, a visitar un edifici que és propietat d’una dissenyadora amiga seva. Mentre xerren de forma amigable i la dona els va mostrant, planta per planta, les reformes que ha fet, l’home ha de sortir per atendre una trucada de feina. En tornar, l’escenari ha canviat de cop: el lloc és el mateix, però en un altre moment temporal.

L'Atalante Cinema distribueix la versió original subtitulada en català d'aquesta pel·lícula a les sales següents:

  1. Zumzeig Cinema (Barcelona)
  2. Cinemes Maldà (Barcelona)
  3. Screenbox Funatic de Lleida (Lleida)


Podeu descarregar-vos tots els materials de la pel·lícula, així com consultar-ne les sessions a la cartellera del portal de Cinema en català.



Impuls al doblatge i la subtitulació en català

El català i l'audiovisual són dos dels quatre eixos estratègics del Departament de Cultura per a l'actual legislatura. El Departament ha obert vies de diàleg amb tots els agents del sector incloent-hi les plataformes audiovisuals. Aquestes línies es van presentar a l'acte "Fem un gir de guió a l'audiovisual en català" amb participació de la consellera de Cultura, Natàlia Garriga, i del secretari de Política Lingüística Francesc Xavier Vila.


Cinema en català