Bombers

Imatge de l'incendi d'Arbúcies, 25/08/2023

Els Bombers de la Generalitat treballen en un incendi forestal a Arbúcies (La Selva)

query_builder   25 agost 2023 16:14

event_note Nota de premsa

Els Bombers de la Generalitat treballen en un incendi forestal a Arbúcies (La Selva)

Els Bombers de la Generalitat treballen des de les 14.08 hores d’avui, 25 d’agost de 2023, en un incendi de vegetació forestal iniciat a peu de la carretera GI-543 al municipi d’Arbúcies.

A les 16.00 hores, són 38 les dotacions que participen en les tasques d’extinció, 11 d’elles aèries (4 avions de vigilància i atac, 3 helicòpters bombarders i un helicòpter de comandament).

L’incendi es caracteritza pel seu comportament topogràfic, és a dir, no avança empès pel vent, que és mínim, sinó per l’orografia accidentada del terreny. El cap de l’incendi ha coronat un petit turó i la prioritat dels efectius d’extinció és atacar el flanc dret, que ja fa recorregut descendent, perquè no s’encaixi en un barranc. El foc llença alguns focus secundaris de poca importància i s’està revisant el perímetre per descartar noves ignicions.

Els Bombers han dictat ordre de confinament pels residents al càmping de la Vall d’en Vidal i 13 masies de la zona. La Policia Local ha desallotjat de manera preventiva unes 80 persones de les urbanitzacions de la Joia i Palau.

El Servei Català del Trànsit (SCT) ha tallat la circulació per la carretera GI-543 en ambdós sentits entre els punts quilomètrics 1 i 11,5.

Protecció Civil de la Generalitat manté en ALERTA el pla INFOCAT i des del CECAT està fent seguiment de l’incendi. El telèfon d’emergències 112 ha rebut un centenar de trucades per aquest incendi.

Podeu fer seguiment de totes les informacions relacionades amb incendis forestals a través del Twitter dels Bombers de la Generalitat @bomberscat i del web incendisforestals.gencat.cat

Cerdanyola del Vallès, 25 d'agost de 2023

16.15 hores

`