Bombers

Incendi d'Arbúcies, 25/08/2023

Estabilitzat l'incendi forestal d'Arbúcies (La Selva)

query_builder   25 agost 2023 19:35

event_note Nota de premsa

Estabilitzat l'incendi forestal d'Arbúcies (La Selva)

Els Bombers de la Generalitat han aconseguit estabilitzar (18.01 hores) l’incendi forestal que cremava a Arbúcies (la Selva) des de les 14.08 hores d’avui, 25 d’agost de 2023. L’extensió cremada ascendeix a 4,3 hectàrees, segons Agents Rurals.

El foc ha començat a peu de la carretera, ha saltat la via i ha fet una carrera turó amunt. En arribar a dalt, s’ha frenat i s’ha pogut aturar en el descendent abans que s’encaixés en un barranc. Durant la nit es treballarà repassant el perímetre perquè hi ha molta vegetació seca i soques d’arbres que, en cas que fessin foc somort, podrien desencadenar represes.

A les 19.15 hores, són 24 les dotacions que participen en les tasques d’extinció. Tan sols queda un mitjà aeri en servei.

L’incendi s’ha caracteritzat pel seu comportament topogràfic, és a dir, no ha avançat empès pel vent, sinó per l’orografia accidentada del terreny. El cap de l’incendi ha coronat un petit turó i la prioritat dels efectius d’extinció ha estat atacar el flanc dreta abans que s’encaixés en un barranc. El foc ha llençat alguns focus secundaris de poca importància que s’han pogut estabilitzar ràpidament.

Els Bombers han aixecat l’ordre de confinament pels residents al càmping de la Vall d’en Vidal i 13 masies de la zona. El Servei Català del Trànsit (SCT) ha tallat la circulació per la carretera GI-543 en ambdós sentits entre els punts quilomètrics 1 i 13, i hores d’ara la via continua tallada per permetre el pas prioritari als vehicles d’emergències.

Protecció Civil de la Generalitat manté en ALERTA el pla INFOCAT i des del CECAT està fent seguiment de l’incendi. El telèfon d’emergències 112 ha rebut un centenar de trucades per aquest incendi.

Podeu fer seguiment de totes les informacions relacionades amb incendis forestals a través del Twitter dels Bombers de la Generalitat @bomberscat i del web incendisforestals.gencat.cat

Cerdanyola del Vallès, 25 d'agost de 2023

19.30 hores

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia