Itoiz, exconseller de Justícia i Polítiques migratòries del govern foral de Navarra, arriba amb l’encàrrec de definir una estratègia d’impuls a la justícia restaurativa

Amb una sòlida trajectòria vinculada a la defensa dels drets humans i la mediació, Santos ha estat un dels impulsors de la llei de justícia restaurativa de Navarra

El DOGC ha publicat aquest dilluns el nomenament d’Eduardo Santos Itoiz com a assessor del Gabinet de la Consellera de Justícia, Drets i Memòria. El fins ara conseller de Justícia i Polítiques Migratòries de Navarra arriba amb l’encàrrec de teixir una estratègia d’impuls en l’àmbit de la justícia restaurativa.

Santos ha estat un dels impulsors de la llei de justícia restaurativa de Navarra, aprovada el passat mes de juliol, fet que ha convertit Navarra com un dels referents en aquest àmbit. Jurista de formació, ha exercit com advocat i s’ha especialitzat en l’àmbit penal i la mediació. Per exemple, ha participat activament en el procés restauratiu iniciat sobre el conflicte a Euskadi i també ha aprofundit en l’aplicació de la mediació i la justícia restaurativa en l’àmbit penal.

Les relacions entre la conselleria i Santos van començar a finals del 2022 coincidint amb el nomenament de Gemma Ubasart i González com a consellera. Llavors, la conselleria amb Ubasart al capdavant, va participar en una jornada sobre justícia restaurativa. Arran del viatge, ambdues conselleries van acordar mantenir línies de col·laboració per tal d’explorar la possibilitat d’incorporar algunes de les experiències a l’àmbit català.

Santos s’incorpora per cobrir la vacant d’una posició d’assessor/a generada arran d’una vacant temporal al gabinet de la consellera i la reorganització del gabinet per garantir el correcte funcionament de l’oficina en el proper període.

1  

Imatges

La consellera Gemma Ubasart i Eduardo Santos, en una jornada a Pamplona.

La consellera Gemma Ubasart i Eduardo Santos, en una jornada a Pamplona. 550767