Protecció Civil

Alerta pla SISMICAT

Protecció Civil activa en ALERTA el pla d'emergències SISMICAT per un terratrèmol de magnitud 4.2 a Osca

query_builder   28 agost 2023 21:46

event_note Nota de premsa

Protecció Civil activa en ALERTA el pla d'emergències SISMICAT per un terratrèmol de magnitud 4.2 a Osca

Proteccio Civil de la Generalitat ha activat aquest vespre la fase d'ALERTA del pla especial d'emergències sísmiques a Catalunya (SISMICAT) per un terratrèmol de magnitud 4.2 que ha tingut lloc a les 19.42 hores i amb epicentre a Osca (Aragó). Posteriorment, ja hi ha hagut 7 rèpliques més de magnitud inferior.

Segons l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGCAT), el sisme ha estat àmpliament percebut a Catalunya i especialment al Pirineu Occidental, però no ha ocasionat ni danys materials ni persones ferides, segons ha confirmat el Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM).

El telèfon d'emergències 112 ha rebut 9 trucades per aquest terratrèmol. Les trucades s'han rebut des de Bossòst (5), Vielha (3) i Vilaller (1). La majoria han estat per informar de la percepció del terratrèmol i per alguna teula caiguda (Bossòst).

Els Pompièrs d'Aran han rebut únicament 6 trucades però només han actuat en un servei per unes rajoles caigudes sobre d'un vehicle.

Per la seva banda, l'ICGCAT ha rebut unes 300 enquestes de ciutadans informant que han percebut el sisme, la majoria des de la zona de l'Aran però també de diferents parts del territori com Barcelona i Tarragona.

Si heu percebut el sisme podeu omplir l'enquesta aquí https://www.icgc.cat/Ciutada/Explora-Catalunya/Terratremols/Heu-percebut-un-terratremol

1  

Imatges

alerta pla SISMICAT

alerta pla SISMICAT 125425

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia