Bombers

Els Bombers de la Generalitat treballen en un incendi forestal a Mont-roig del Camp (Baix Camp)

query_builder   28 agost 2023 23:47

event_note Nota de premsa

Els Bombers de la Generalitat treballen en un incendi forestal a Mont-roig del Camp (Baix Camp)

Els Bombers de la Generalitat treballen en un incendi forestal a Mont-roig del Camp (avís 21.37 h), a la zona del barranc de Porquerola. A les 23.40 hores, hi ha treballant 29 dotacions de Bombers.

Les flames s’han iniciat a prop del quilòmetre 18 de la carretera T-310, a l’interior del barranc de Porqueroles. El fort vent de mestral que bufa en direcció al mar (sostingut de 30 km/h, amb ràfegues de 70 km/h) en facilita la propagació.

Hores d’ara, es treballa per aturar l’avenç del cap de l’incendi pels meandres del barranc. Es treballen ambdós flancs però la majoria d’esforços es destinen a aturar l’avenç del cap de l’incendi pel recorregut del barranc, que fa meandres, presenta vegetació espessa i és de molt difícil accés per als mitjans terrestres.

El foc crema amb força i està llençant focus secundaris a uns 100 metres del perímetre de l’incendi, cosa que també en facilita l’avenç. La velocitat de propagació és alta: aproximadament d’un quilòmetre per hora.

Els Bombers hem demanat el confinament de la urbanització de Les Planes i diverses finques disseminades.

El cos d'Agents Rurals informa que el municipi de Mont-roig del Camp (Baix Camp) està a nivell 3 del Pla Alfa per perill extrem d'incendi i amb la restricció d'accés a l'espai natural de Tivissa-Vandellòs. També recorda que per dimarts 29 el perill d'incendi continua sent molt elevat al sud de Catalunya, on hi ha 46 municipis a nivell 3 del Pla Alfa i la restricció d'accessos a quatre espais naturals. El cos fa una crida a la prudència i a extremar les precaucions al medi natural.

Protecció Civil de la Generalitat, que manté en ALERTA el pla INFOCAT, està fent seguiment des del CECAT de l’incendi de Mont-roig del Camp i de les instruccions que cal donar a la població. Un cop els Bombers han donat l’ordre de confinament als veïns de la Urbanització Les Planes, des del CECAT s’ha fet l’enviament del missatge ESALERT als mòbils de la zona afectada.

El telèfon d’emergències 112 ha rebut 140 trucades per alertar del foc.

Podeu fer seguiment de totes les informacions relacionades amb incendis forestals a través del Twitter dels Bombers de la Generalitat @bomberscat i del web incendisforestals.gencat.cat

Cerdanyola del Vallès, 28 d’agost de 2023

23.50 hores

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia