1. L’actuació preveu la construcció de nous carrils d’entrada i sortida i l’adequació del pas inferior ja existent


El Departament de Territori ha obert la licitació per a la redacció del projecte de millora de la seguretat al tram de la C-17 ubicat entre els punts quilomètrics 42,2 i 43, on hi han els accessos a la urbanització El Pinós, a Seva (Osona). Es tracta d’un punt tipificat com a Tram de concentració d’accidents (TCA), amb 38 víctimes de trànsit des del 2017, dues de les quals mortals i cinc de greus. La licitació té un import de 214.643 euros (IVA inclòs) i el termini de redacció del projecte és de 10 mesos. Les empreses poden presentar les ofertes fins al 19 de setembre.

El projecte preveu la construcció de carrils d’entrada i sortida a la carretera, a més de la reordenació i l’eliminació d’accessos directes. L’estudi també inclourà l’adequació del pas inferior que hi ha en aquest tram, que no està actualment condicionat i que desemboca en una sortida directa a la C-17, sense carril d’acceleració.

L’actuació també haurà de tenir en compte l’adequació o la renovació dels sistemes de contenció, com ara la barreres de formigó (New jersey) o les barreres metàl·liques, a més de la reposició del ferm afectat i la instal·lació de nova senyalització.


3  

Imatges

Tram de la C-17 on s'actuarà

Tram de la C-17 on s'actuarà 172052

Una de les sortides a la C-17 del tram on s'actuarà

Una de les sortides a la C-17 del tram on s'actuarà 368433

Pas inferior al tram de la C-17 on s'actuarà

Pas inferior al tram de la C-17 on s'actuarà 287387