Protecció Civil

alerta inuncat

Protecció Civil activa l'ALERTA del pla INUNCAT per una nova previsió de pluges intenses aquest vespre i nit

query_builder   30 agost 2023 12:33

event_note Nota de premsa

Protecció Civil activa l'ALERTA del pla INUNCAT per una nova previsió de pluges intenses aquest vespre i nit

  1. Les comarques on hi ha més probabilitat que es superi el llindar de 40 l/m2 en 30 minuts són el Maresme i el Barcelonès
  2. Es demana molta prudència en la mobilitat a partir del vespre i matinada a les zones on plogui intensament, i allunyar-se de rieres i zones inundables


Protecció Civil de la Generalitat ha activat de nou aquest matí en ALERTA el pla especial d'emergències per inundacions a Catalunya INUNCAT per la previsió del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) de pluges que poden tornar a ser intenses a partir d’aquest vespre i matinada sobretot a les comarques del litoral i prelitoral central.

Segons el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), es preveuen pluges que poden superar els 40 l/m2 en 30 minuts al Barcelonès i Maresme i 20 l/m2 en 30 minuts a la resta de comarques del litoral i prelitoral central aquest vespre i fins la matinada. En aquestes mateixes comarques també es manté la probabilitat de superar-se el llindar d'acumulació de pluja de 100l/m2 en 24 hores.

A les comarques de la Catalunya Central i de Girona també hi poden haver precipitacions intenses aquesta tarda i vespre, amb la previsió que es pugui superar en aquestes comarques el llindar de 20 l/m2 en 30 minuts.

Els xàfecs sovint aniran acompanyats de tempesta i puntualment no es descarta calamarsa.

Es demana molta prudència en la mobilitat per aquestes comarques, i especialment no circular ni travessar rieres o zones inundables ni a peu ni amb el vehicle.


1  

Imatges

alerta pla inuncat

alerta pla inuncat 174042

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia