En total, 762 nous Mossos s’han incorporat al cos per reforçar la proximitat amb la ciutadania a tot Catalunya

El conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, ha donat la benvinguda als 762 nous agents de la 30 promoció que s’han incorporat els darrers dies al cos en període de pràctiques. Després d’un any de formació, 468 mossos i 294 mosses han iniciat el seu període de pràctiques que els portarà a patrullar per tot el territori i suposarà l’inici de la seva carrera professional i de servei públic.

Aquesta incorporació de nous agents permet reforçar la plantilla del cos amb l’horitzó situat en els 22.000 agents de cara a l’any 2030. El conseller Elena ha assegurat que “l’element més important per garantir la seguretat és la proximitat. Ser a prop de la realitat i del dia a dia de la vida de la gent és imprescindible”. “La seguretat és acompanyar, ser a prop de la ciutadania i d’on passen les coses”, ha afegit. 

El conseller Elena també ha destacat que “la plantilla de Mossos a la Catalunya Central és la més gran dels darrers 10 anys, amb 975 agents”.

La Regió Policial Central compta amb 55 agents nous. Es reforcen notablement la dotació tant a Vic (12 agents) com a Manresa (13), i destaquen també els 6 nous agents destinats a Moià, la mateixa xifra que a Berga. També s’incorporen 9 agents nous tant a Igualada com a Solsona. 

La mitjana d’edat dels 762 nous efectius és del 27,9% i un 43,2% tenen estudis universitaris o superiors. Amb un any de formació intensa ja darrere seu, aquests nous agents encaren ara un període de pràctiques en què aplicaran els coneixements adquirits i desenvoluparan habilitats essencials per a la seva tasca policial. En aquesta etapa, lluiran el nou uniforme amb orgull, però també amb un profund sentit de responsabilitat en la defensa de la seguretat i el benestar de la ciutadania.1  

Fitxers adjunts

Annex Destí Nous Mossos

Annex Destí Nous Mossos
PDF | 165935