Protecció Civil

DGPC

Situació de l'alerta INUNCAT per pluges

query_builder   3 setembre 2023 12:06

event_note Nota de premsa

Situació de l'alerta INUNCAT per pluges


Protecció Civil de la Generalitat manté la fase d'ALERTA del Pla Especial d'Emergències per Inundacions de Catalunya INUNCAT. Segons informa el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), encara s'esperen precipitacions en forma de pluja que poden superar el llindar de 20mm en 30 minuts d'intensitat de pluja fins el migdia d'avui a les comarques del Montsià, Baix Ebre i Terra Alta, que ja han estat afectades per pluges molt intenses des d’anit. L'acumulació de pluja ha estat de més de 200mm en 24 hores i es preveu que duri fins a les 14h del dia d'avui. La part més afectada ha estat el Montsià, en especial el municipi d'Alcanar, a la població de la qual s’ha demanat el seu confinament, evitant sortir al carrer. Per aquest motiu s’ha enviat una alerta de Protecció Civil informant-ne a tots els telèfons mòbils de la població.

També s'estan produint diversos incidents a causa de la pluja a les carreteres de la zona.

Fins a les 11.00h el telèfon d’emergències 112 ha atès un total de 285 trucades vinculades a 177 incidents vinculats a la forta pluja i al vent. Des del Montsià s’han realitzat 191 trucades, des del BAIX Ebre 38, 18 des del Baix Camp, i 12 des de Ribera d’Ebre. Des d’Alcanar s’han realitzat 82 trucades. No consta cap incident amb afectacions personals. La majoria d’incidents estan vinculats a baixos inundats, caiguda de branques i elements de façanes i obstacles a les vies.

Bombers de la Generalitat:

Des de les 19.30 h d'ahir, han rebut 136 avisos per incidències causades per la pluja. La majoria de serveis destacats s'han concentrat a la Regió d'Emergències de les Terres de l'Ebre (119 serveis).

Sistema d’Emergències Mèdiques

El SEM informa que no els consta cap afectació personal i mantenen un dispositiu preventiu al Parc de Bombers d'Amposta amb 5 unitats, incloent Helicòpter i 2 unitats especialitzades.

Mossos d’Esquadra i policies locals

Mossos i policies locals dels municipis afectats continuen donant assistència als vehicles que han quedat atrapats per la pluja i es troben en els punts de tall de les carreters en les que no es pot circular.

Les acumulacions d’aigua més notables han estat:

Alcanar 213mm

Mas de Barberans 190mm

Parc Natural dels Ports 149mm

Tivissa 136mm

L’Ametlla de Mar 118mm

Ulldecona 111mm

Afectacions viàries i ferroviàries

Segons el Servei Català de Trànsit continuen tallades dues vies principals, l'N-340 (s'ha esfondrat un tram a Alcanar) i la C-12 entre Tortosa i Roquetes. I les dues vies locals d'Ulldecona i Amposta. L’AP7 ja s’ha reobert.

També es manté tallada la circulació ferroviària entre Ulldecona i l’Aldea. Per aquest motiu s’ha emès una prealerta del Pla Ferrocat.

Alerta del Pla VENTCAT

Es manté en alerta el Pla VENTCAT per la previsió que avui i fins demà al migdia hi hagi fortes ratxes vent component est a bona part de Catalunya amb ratxes superiors al 20m/s. Afectarà especialment les comarques litorals de la costa central i sud.

Estat de la mar

L'estat de la mar durant el dia d'avui pot superar onades de més de 4 metres (mar brava)

amb notable mar de fons de component est des del Maresme fins el Montsià. Demà dilluns la situació es mantindrà fins al vespre amb onades que podran superar els 2,5 metres (maregassa) des del Barcelonès fins al Montsià.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia