Servei Català de Trànsit

Campanya policial seguretat passiva

Un total de 179 denúncies diàries en una setmana per no portar els sistemes de seguretat passiva o no fer-ne un ús adequat

query_builder   4 setembre 2023 10:41

event_note Nota de premsa

Un total de 179 denúncies diàries en una setmana per no portar els sistemes de seguretat passiva o no fer-ne un ús adequat

Des d’avui dilluns 4 i fins al diumenge 10 de setembre, el Servei Català de Trànsit (SCT) posa en marxa juntament amb Mossos d’Esquadra i Policies Locals una nova campanya policial preventiva d’ús del cinturó, casc i sistemes de retenció infantil. Aquesta és la segona campanya d’enguany orientada a l’ús dels dispositius de seguretat passiva i la catorzena de les campanyes preventives i integrals de les policies de Trànsit de Catalunya que l’SCT coordinarà aquest 2023.

En la darrera campanya orientada al control de l’ús dels dispositius de seguretat passiva (maig de 2023), els Mossos d’Esquadra i les Policies Locals van imposar un total de 1.255 denúncies en una setmana, unes 179 diàries. D’aquestes 1.255, el 85,74% correspon al cinturó de seguretat, en concret, 1.076 sancions. Cal destacar que d’aquestes multes per no portar el cinturó, la gran majoria, 683, van ser a conductors. Pel que fa a la resta de sancions, 87 van ser pel casc i 92 pels sistemes de retenció infantil.

Els elements de seguretat passiva són bàsics per salvar vides en cas de sinistre viari. No utilitzar-los o fer-ho de manera incorrecta agreuja les conseqüències de lesivitat de les víctimes. Així mateix, convé recordar a tots els usuaris de la necessitat de cordar-se el cinturó de seguretat en tots els vehicles, també en els autocars.

No utilitzar els sistemes de seguretat passiva o utilitzar-los inadequadament implica una sanció econòmica de 200,00 € i la pèrdua de 4 punts del carnet de conduir.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia