Cultura

Foto

L'exposició 'Nova Pantalla' sobre l'ecosistema del videojoc català comença a Girona el seu recorregut itinerant

query_builder   5 setembre 2023 09:00

event_note Nota de premsa

L'exposició 'Nova Pantalla' sobre l'ecosistema del videojoc català comença a Girona el seu recorregut itinerant

  1. La mostra, que ja va acollir el Palau Robert de Barcelona, s’inaugura avui a El Modern, Centre Audiovisual i Digital de Girona i es podrà visitar fins al 25 de setembre
  2. ‘Nova pantalla’ també es podrà veure a Amposta el mes d’octubre i al SAGA, Saló del Gaming el mes de desembre


Foto{"name":"2023/09/04/14/35/1e52212c-a2f8-449e-8665-68c2ca87e427.JPG","author":"DGCD","type":"0","location":"0","weight":1025158}

Des d'avui fins al 25 de setembre, El Modern, Centre Audiovisual i Digital de Girona acollirà l’exposició itinerant “Nova pantalla. El videojoc a Catalunya”. Aquesta serà la primera parada de la mostra dedicada en la seva totalitat als videojocs fets a Catalunya que es va poder veure el 2022 al Palau Robert. L’exhibició s’inaugurarà avui, 5 de setembre, a les 18 h, i hi assistiran la directora general d’Innovació i Cultura Digital de la Generalitat, Marisol López; el tinent d’alcaldia i regidor de Cultura de l’Ajuntament de Girona, Quim Ayats i la vicepresidenta segona de la Diputació de Girona, M. Àngels Planas.

“Nova Pantalla” és la primera gran exposició dedicada en la seva totalitat a la trajectòria i el moment actual de la indústria del videojoc a Catalunya. El seu objectiu és apropar a tots els públics el procés de creació que hi ha darrere d’un videojoc, donar a conèixer els perfils professionals que hi participen i celebrar les grans produccions d’èxit internacional fetes pels estudis catalans.

Després de passar per Girona i amb motiu del festival de videojocs VAG Amposta, la mostra viatjarà del 5 d’octubre al 26 de novembre al Museu de les Terres de l’Ebre d’Amposta. També podran gaudir de ‘Nova Pantalla’ els assistents al SAGA, Saló del Gaming, que se celebrarà de l’1 al 3 de setembre a La Farga de L’Hospitalet. Durant el 2024 l’exposició itinerarà a Lleida.

En paraules de Marisol López, directora general d’Innovació i Cultura Digital: “La indústria catalana del videojoc gaudeix d’un moment dolç i de consolidació estratègica com a sector clau. Un bon exemple de la bona evolució és el creixement de l’ecosistema a Girona amb empreses, incubadores i esdeveniments de la indústria del videojoc. La mateixa existència d’El Modern ja és una mostra d’aquesta realitat. La itinerància de l’exposició respon a la voluntat del Departament de Cultura d’ampliar el reconeixement social del videojoc arreu del territori”.


Exposició a Girona

L’exposició, que s’ubicarà a la primera planta d’El Modern, està dividida en tres espais que permeten descobrir l’ecosistema català del videojoc. Mitjançant entorns immersius i interactius, centrats en els perfils professionals i els processos de creació artístics i tecnològics que hi ha darrere la producció d’un videojoc (art visual, disseny de joc, animació, programació, guió, disseny de so i música, entre d’altres), les persones visitants podran endinsar-se en el món del videojoc i també descobrir quins són els aspectes socioculturals que han propiciat que Catalunya esdevingui un territori capdavanter en el sector.

“Nova pantalla” es va inaugurar l’any 2022 al Palau Robert de Barcelona i va tenir un gran èxit d’assistència, superant els 120.000 visitants. Els comissaris de l’exposició són Joan B. Galí, Marc Angrill i Albert García, periodistes especialitzats en videojocs i comunicació cultural. La itinerància de la mostra és una iniciativa de la Direcció General d’Innovació i Cultura Digital del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

La mostra es podrà visitar de dilluns a divendres, de 10 a 14 h i de 15.30 a 19.30 h, i els caps de setmana, de 16 a 20 h. L’accés és gratuït.


Principals dades del sector

Segons dades del Llibre Blanc del Videojoc a Catalunya 2022, el sector factura anualment més de 660M€ i té més de 4.300 persones treballadores en 196 empreses. A més, la indústria catalana del videojoc lidera el sector a Espanya (representa el 53% sobre el total de l’Estat) i s’ha convertit en un dels territoris capdavanters a Europa i en un sector econòmic estratègic pel país. En els darrers anys, Catalunya ha fet créixer un ecosistema format per un gran nombre de professionals, una variada oferta formativa, empreses desenvolupadores, esdeveniments i una comunitat dinàmica al voltant del videojoc.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia