Amb aquestes jornades, que compten amb el suport de l’ACCD, es pretén mostrar com la noviolència i la desobediència civil són eines vàlides per a la transformació social i per solucionar els conflictes en la tercera edició d’aquest seminari sota el títol d’“El Pensament i l’Acció en la Noviolència”. 
Durant cinc sessions cada dimarts, del 26 d’octubre al 23 de novembre, s’analitzarà l’herència ideològica i d’activisme del polític i pensador indi que va liderar la independència del seu país de l’imperi britànic. Conjuntament amb el rus Lev Tolstoi, el sud-africà Nelson Mandela i els nord-americans Henry David Thoreau i Martin Luther King, Gandhi és considerat una de les ments més influents en l’àmbit de la noviolència fins al dia d’avui. El seu exemple ha servit per ajudar a modificar les trajectòries de molts conflictes i per trobar-hi finalment una solució pactada i dialogada.
 
Les sessions
La primera jornada inagural anirà a càrrec d’Arcadi Oliveres i es dedicarà a la vigència del pensament social i polític de Gandhi. A aquesta li seguiran tres sessions pràctiques sobre les tècniques de la desobediència civil i la noviolència per transformar la societat. I la darrera sessió es destinarà a les raons de per què l’ecopacifisme, és, avui, un programa d’avenç social. Totes les sessions estaran conduïdes per activistes que han reflexionat i practicat activitats d’objecció, desobediència i noviolència en la seva trajectòria vital.