Direcció General de Comunicació

Altres acords del Govern

Altres Acords de Govern

query_builder   26 octubre 2010 14:23

event_note Nota de premsa

Altres Acords de Govern

El Govern declara bé cultural d'interès nacional l'església de Sant Andreu de Sagàs, al Berguedà
El Govern ha acordat declarar bé cultural d'interès nacional, en la categoria de monument històric, l'església de Sant Andreu, a Sagàs (Berguedà). En el mateix acord es delimita també l'entorn de protecció del monument. El Govern considera necessari definir un entorn de protecció al voltant de l'església de Sant Andreu de Sagàs per garantir la pervivència dels seus múltiples valors culturals, paisatgístics i ambientals en les millors condicions possibles.
Es té constància documental de l'església de Sant Andreu de Sagàs des de l'any 908, a través de l'acta de consagració del bisbe d'Urgell Nantigís, i va pertànyer a aquest bisbat fins al 1593 quan va passar al Bisbat de Solsona.
Destaquen com a elements més rellevants el traçat de la seva planta i les invariants tipològiques i arquitectòniques de l'estil romànic i, d'una manera excepcional, el fet de ser un exemple documentat, gràcies a una restauració exemplar, sobre l'evolució constructiva prototípica de moltes esglésies romàniques al llarg del temps.
L'església de Sant Andreu de Sagàs és un dels exemples singulars de l'arquitectura religiosa del romànic català del segle XI, tant per tipologia de la seva planta i solucions estructurals com per la seva evolució constructiva, cronològica i funcional.

El Govern aprova el Reglament del Consell de la Cultura Popular i Tradicional
El Govern ha aprovat el Decret pel qual s'aprova el Reglament del Consell de la Cultura Popular i Tradicional, el màxim òrgan consultiu en les matèries regulades per la Llei de foment i protecció de la cultura popular i tradicional i de l'associacionisme cultural. El Consell té per finalitat contribuir al millor desplegament de la cultura popular i tradicional i de facilitar el compliment de les funcions que té encomanades el Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional Catalana.
Entre les seves funcions destaquen les d'emetre un informe preceptiu sobre la declaració de festes i elements festius d'interès nacional i sobre la declaració d'associacions i fundacions d'interès cultural, proposar al Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional Catalana les accions que consideri convenients per a la protecció i la difusió de la cultura popular i tradicional i per al suport a l'associacionisme cultural, i elaborar un informe anual sobre l'estat de la cultura popular i tradicional a Catalunya, que incorpori la perspectiva de gènere i de les dones en la seva elaboració, i a tal efecte indiqui les repercussions o impacte de les actuacions realitzades en relació a dones i homes.
Aquest Decret té per finalitat desenvolupar la regulació del Consell de la Cultura Popular i Tradicional pel que fa a la composició, funcions, organització i funcionament.

El Govern impulsa la futura seu del Canòdrom. Centre d'Art Contemporani
El Govern ha acordat autoritzar el Consell Nacional de la Cultura i de les Arts a atorgar una ampliació de la subvenció concedida a l'Ajuntament de Barcelona per import de 137.017 euros per a la rehabilitació i posada en funcionament de l'antic Canòdrom, com a futura seu del Canòdrom. Centre d'Art Contemporani de Barcelona, de manera que l'import total màxim autoritzat queda establert en 997.017 euros.

El Govern crea la Comissió Assessora de l'atenció maternoinfantil i d'atenció a la salut afectiva, sexual i reproductiva
El Govern ha creat formalment la Comissió Assessora de l'atenció maternoinfantil i d'atenció a la salut afectiva, sexual i reproductiva. L'organisme està format per diferents entitats científiques i professionals i per organitzacions socials competents en la matèria.
En un principi, un grup d'assessors es va començar a reunir l'any 2008 per treballar en la implantació del Pla estratègic d'ordenació de l'atenció maternoinfantil i de l'atenció a la salut sexual i reproductiva perquè es creia convenient consultar a les societats científiques i associacions quines eren les necessitats en la matèria. Va ser un procés de reflexió impulsat pel Departament de Salut, conscient que calia la participació de professionals i responsables de salut en el disseny i avaluació de polítiques. Aquesta participació va continuar posteriorment per fer front a d'altres qüestions i ha acabat en la decisió de crear formalment i regular una Comissió Assessora pels bons resultats obtinguts i perquè l'aprovació de la llei de salut sexual i reproductiva i de la interrupció voluntària de l'embaràs, planteja comptar amb noves col•laboracions d'experts.

CESSAMENTS
El Govern ha aprovat el cessament, a petició pròpia, del director del Servei Català de la Salut, Josep Maria Sabaté i Guasch, i ha acordat l'assignació de les seves funcions a la Secretaria General del Departament de Salut.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia