1. Es tracta de l’Escola Segre de Barcelona i l’Institut Escola Cent Fonts-Sant Josep, que iniciaran l’activitat com a centres públics el curs escolar 2023-2024

El Govern ha aprovat, a través del Departament d’Educació, l’acord pel qual es creen administrativament una escola i un institut escola per integració a la xarxa pública de la Generalitat de Catalunya. Concretament, es tracta de l’Escola Segre de Barcelona (anteriorment Escola Mare de Déu de la Soledat) i l’Institut Escola Cent Fonts-Sant Josep de Sant Hilari Sacalm (antic Col·legi Sant Josep). Tots dos centres iniciaran aquest proper curs 2023-2024 l’activitat com a centres públics del Departament d'Educació.

Tots dos centres educatius s’han integrat a la xarxa pública de la Generalitat fruit d’un acord mutu entre el Departament d’Educació i la titularitat de cada centre. Aquesta actuació es regula en el Decret llei 10/2019, del procediment d'integració de centres educatius a la xarxa de titularitat de la Generalitat, que té l’objectiu de donar resposta de forma urgent a les necessitats d’escolarització en una zona determinada, i al mateix temps, enfortir el sistema públic d’educació.

El Govern ha aprovat també l’actualització de la programació de l’oferta educativa amb efectes des de l’inici del curs escolar 2023-2024 que es deriva de la integració dels dos centres a la xarxa d’Educació.