Protecció Civil

Protecció Civil de la Generalitat

Dijous 14 de setembre s'enviarà un missatge de prova del sistema d'alertes de Protecció Civil a tots els telèfons mòbils de la demarcació de Barcelona

query_builder   7 setembre 2023 14:27

event_note Nota de premsa

Dijous 14 de setembre s'enviarà un missatge de prova del sistema d'alertes de Protecció Civil a tots els telèfons mòbils de la demarcació de Barcelona

El missatge és una prova, i així ho indica el text que es rebrà, del sistema que s'utilitzaria en cas d’una emergència greu que requerís alguna acció concreta de la població.

S’enviarà als telèfons mòbils que es trobin a les comarques del Barcelonès, Vallès Occidental, Vallès Oriental, Maresme i Baix Llobregat


El proper dia 14 de setembre es farà una prova del sistema de missatgeria a telèfons mòbils de Protecció Civil a les comarques del Barcelonès, el Vallès Occidental, el Vallès Oriental, el Maresme i el Baix Llobregat. L’enviament es dividirà en quatre sectors, els quals rebran el missatge en diferents hores del matí:

  1. 10 h: Vallès Oriental, Maresme, Sant Adrià de Besòs, Badalona i Santa Coloma de Gramenet
  2. 11 h: Barcelona
  3. 12 h: Vallès Occidental
  4. 13 h: Baix Llobregat i l’Hospitalet de Llobregat


Les alertes de Protecció Civil a mòbils és una eina pensada per traslladar a la població les instruccions que ha de seguir de forma immediata per protegir-se i evitar danys quan es trobi a la zona afectada per una emergència, catàstrofe o accident greu. Consisteixen en la recepció de notificacions (missatges de text) emergents a la pantalla dels telèfons mòbils intel·ligents que estiguin ubicats a la zona de l'emergència en el moment de l'enviament de l'alerta i mentre l'alerta estigui activa.

El so dels missatges d'avís al mòbil és fort i estrident per poder alertar degudament. Està predeterminat i no es pot configurar. Quan un mòbil rep el missatge també es produirà la notificació per vibració. Un cop llegit s’ha de marcar l’opció Acceptar que apareix en pantalla.

Pots escoltar el so de les alertes en aquest enllaç:

https://www.youtube.com/watch?v=O3jkrvqfdu8

Cal tenir en compte que la prova comportarà que tots els telèfons mòbils sonin i vibrin de forma simultània, malgrat estiguin en silenci. I tots els telèfons mòbils intel·ligents que estiguin a la zona, i també tots els d’aquelles persones que hi estiguin de pas per carretera o ferrocarril.

A la pàgina web interior.gencat.cat/alertesprotecciocivil hi trobareu més informació.


1  

Imatges

Protecció Civil de la Generalitat

Protecció Civil de la Generalitat 417500

Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia