· El detingut mostrava armes de foc, i publicava instruccions per fabricar armes amb tecnologia d’impressió en tres dimensions per atacar col·lectius ètnics, ideològics o LGTBIQ+

Agents de la Policia de la Generalitat- Mossos d’Esquadra de la Unitat Central de Delictes d’Odi i Discriminació (UCDOD) de la Comissaria General d’Informació van detenir el passat 4 de setembre un home a Lloret de Mar per la seva presumpta participació en un delicte contra l’exercici dels drets fonamentals i les llibertats públiques, un delicte lleu de furt i un delicte de tinença il·lícita d’armes.

La investigació es va iniciar l’any 2022, tot i que els fets es remunten als anys 2021, 2022 i 2023, quan membres del consistori de Lloret de Mar van denunciar la sostracció d’un cartell de la Regidoria d’Igualtat i l’aparició d’un vídeo en xarxes socials amb contingut que podria ser amenaçant.

Durant la investigació, els agents van poder identificar l’autor dels fets, el qual emprava diversos perfils diferents per no ser descobert, i des d’on transmetia un discurs d’odi i amenaçant de motivacions LGTBIfòbica, racista i ideològica.

A l’entrada i escorcoll al seu domicili es van localitzar una arma llarga tipus carrabina amb la seva munició, textos i escrits de caire ultradretà, una impressora en 3D, la placa sostreta a la regidoria d’Igualtat de l’ajuntament de Lloret de Mar i diversa simbologia del període de dictadura franquista com ara banderes, adhesius, cartells i pancartes.

El detingut té habilitats i coneixements necessaris, així com fàcil accés a material per poder fabricar armes amb disposició de fer foc en 3D.

La investigació continua oberta i no es descarta obtenir noves proves o indicis un cop s’analitzin tots els objectes recuperats a l’interior del domicili, així com de l’anàlisi dels textos i escrits sobre els quals fonamentava la seva activitat delictiva.

El detingut, de 26 anys, va passar a disposició judicial al Jutjat de Blanes número 2 el passat 5 de setembre.


Oficina de Comunicació

Barcelona, 8 de setembre de 2023

4  

Imatges

CME

CME 485998

CME 2

CME 2 705570

CME 3

CME 3 551689

CME 4

CME 4 658631