1. Ha estat durant la presentació del llibre Silenciades, amb el qual es recupera la memòria de dones artistes. Un recull obra de diverses persones investigadores docents


La consellera Anna Simó visita la Setmana del Llibre en Català{"name":"2023/09/11/14/30/e0c05f48-7afb-4b52-9912-30268c38e2a3.jpg","author":"Educació","type":"0","location":"0","weight":108678}

La consellera d’Educació, Anna Simó Castelló, ha presentat aquest migdia el llibre Silenciades en el marc de la Setmana del Llibre en Català, amb l’assistència de la consellera de Cultura, Natàlia Garriga Ibáñez.


Silenciades és una obra conjunta de diverses persones investigadores docents del sector artístic i cultural, com ara l’Institut del Teatre, l’ESMUC o l’Escola Superior de Disseny i Arts Plàstiques de Catalunya, entre d’altres. El llibre recupera la memòria històrica de diferents dones artistes que van viure durant el franquisme i que van fer aportacions rellevants en els seus camps de treball.


La consellera Simó ha posat en valor la importància d’obres com Silenciades com a reparació de la memòria i de la justícia democràtica: “A partir d’ara els seus noms estaran escrits sobre el paper. A partir d’ara, altres persones en sentiran a parlar, sobretot els estudiants dels àmbits artístics, que podran conèixer i inspirar-se en la seva obra. És bo que coneguin l’expertesa i el mestratge de dones artistes que els han precedit”.


La titular d’Educació ha recordat que encara queden empremtes del franquisme, com ara en la tria dels estudis i de la professió, d’acord amb el rol que se’ls ha assignat històricament: l’àmbit de les cures, les noies; la ciència i la tecnologia, els nois. Simó ha afirmat que “evidentment, hem millorat molt, però, així i tot, en ple segle XXI persisteix la separació entre l’àmbit professional femení i l’àmbit professional masculí, a l'hora de cobrar per la feina que fan. La diferència és que ara en som conscients i tenim la voluntat d’incidir-hi per fer canviar percepcions sobre els rols de gènere que s’arrosseguen de fa tant de temps".



11 de setembre de 2023

4  

Imatges

La consellera Anna Simó visita la Setmana del Llibre en Català

La consellera Anna Simó visita la Setmana del Llibre en Català 83156

La consellera Anna Simó visita la Setmana del Llibre en Català

La consellera Anna Simó visita la Setmana del Llibre en Català 108678

La consellera Anna Simó visita la Setmana del Llibre en Català

La consellera Anna Simó visita la Setmana del Llibre en Català 84811

La consellera Anna Simó visita la Setmana del Llibre en Català

La consellera Anna Simó visita la Setmana del Llibre en Català 186038