1. Museus, monuments i jaciments de la Generalitat de Catalunya conviden a la ciutadania a gaudir del patrimoni cultural català l’11 de setembre
  2. El Museu Nacional de la Ciència i la Tècnica oferirà una audició amb el seu carilló, a càrrec del carillonista Blai Ciurana
  3. La consellera Garriga participarà en l’acte de l’IEC amb motiu de la Diada i assistirà a la presentació del llibre Silenciades. Dones artistes sota el franquisme


Escornalbou{"name":"2023/09/08/15/35/c1ae58fe-56ca-4864-904f-16817f29d050.jpg","author":"`Departament de Cultura","type":"0","location":"0","weight":1253761}

El proper dilluns 11 de setembre, diversos museus, monuments i jaciments de la Generalitat celebren la Diada Nacional de Catalunya i conviden la ciutadania a una jornada de portes obertes. A més, els equipaments d’arreu del territori programen activitats per a tos els públics.

A la Catalunya Central es podrà gaudir de les portes obertes al Museu Nacional de la Ciència i la Tècnica, que oferirà una audició amb el seu carilló a càrrec del carillonista Blai Ciurana, i al Museu del Ciment de Castellar de n’Hug. També monuments com els castells de Cardona i de Claramunt, la Casa Museu Rafael de Casanovas o la Casa Museu Prat de la Riba, la Torre de la Manresana i el conjunt monumental d’Olèrdola. A Barcelona ciutat, es podrà visitar gratuïtament el Museu d’Història de Catalunya i el Museu d’Arqueologia de Catalunya. A la vegueria de Barcelona, també faran jornada de portes obertes el Museu de la Colònia Sedó d’Esparraguera i la Farga Palau de Ripoll.

El Museu d’Art de Girona i les seus d’Empúries, Girona i Ullastret del Museu d’Arqueologia de Catalunya es podran visitar de forma gratuïta. A més, a les comarques de Girona també es podrà gaudir de la visita gratuïta als monuments de la Canònica de Santa Maria de Vilabertran i el Monestir de Sant Pere de Rodes.

El Museu Nacional Arqueològic de Tarragona, al Tinglado 4, la Vil·la romana dels Munts, el Museu i Necròpolis Paleocristians i el Conjunt monumental de Centcelles romandran tancats el dia 11 però obriran les seves portes gratuïtament el diumenge dia 10 de setembre de 10 a 14 hores.El Reial Monestir de Santes Creus, el Castell Monestir d’Escornalbou, la Cartoixa d’Escaladei o el Castell de Miravet són altres equipaments de les comarques de Tarragona i de les Terres de l’Ebre que oferiran accés gratuït.

També gaudiran d’una jornada festiva els espais patrimonials de les comarques de les Terres de Lleida i Aran, com el Convent de Sant Bartomeu de Bellpuig o el Conjunt rupestre de la Roca dels Moros del Cogul.

D’altra banda, coincidint amb la Diada, a Sant Pere de Rodes tindrà lloc la darrera sessió de l’activitat “Vinum habemus. Tast ràpid al monestir”. La setmana de la diada serà també l’última per poder visitar l’exposició “Costa Brava. La descoberta del paradís” al Museu d’Art de Girona.

La consellera Garriga participa en la Diada

La consellera de Cultura, Natàlia Garriga Ibáñez, participarà en diversos actes amb motiu de l’11 de Setembre. Així, al matí, a les 9 hores serà, amb la resta de membres del Govern, en l’ofrena foral a Rafael Casanova. Posteriorment, a les 12 hores, la consellera Garriga participarà en l’acte organitzat per l’Institut d’Estudis Catalans amb motiu de la Diada. A les 13 hores assistirà a la presentació del llibre Silenciades. Dones artistes sota el franquisme. Finalment, a les 22 hores, participarà en l’acte central de la Diada, que tindrà lloc a les Torres de Puig i Cadafalch de Montjuïc.