Delegació a Barcelona

Ofrena floral a la tomba de Rafael Casanova a Sant Boi de Llobregat amb motiu de la Diada.

El delegat Joan Borràs participa en les ofrenes florals de la Diada a Sant Boi de Llobregat i El Papiol

query_builder   12 setembre 2023 16:38

event_note Nota de premsa

El delegat Joan Borràs participa en les ofrenes florals de la Diada a Sant Boi de Llobregat i El Papiol

El delegat del Govern de la Generalitat a Barcelona, Joan Borràs, va participar en l'ofrena floral a la tomba de Rafael Casanova a Sant Boi de Llobregat amb motiu de la Diada Nacional de Catalunya, el dilluns 11 de setembre. El delegat també va assistir a l'acte institucional de la Diada a Montjuïc el mateix dilluns i, el diumenge 10, a l'ofrena floral a El Papiol.

Ofrena floral a la tomba de Rafael Casanova a Sant Boi de Llobregat amb motiu de la Diada.
Ofrena floral a la tomba de Rafael Casanova a Sant Boi de Llobregat amb motiu de la Diada.
{"name":"2023/09/12/16/39/924f6d13-d9d1-4c5a-9fc0-9843afa5c48d.jpg","author":"Mónica García","type":"0","location":"0","weight":1930248}


L'11 de setembre al matí, Borràs va acompanyar la consellera de Presidència Laura Vilagrà com a representants del Govern de la Generalitat. L'acte també va comptar amb la presència de la ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana del govern espanyol, Raquel Sánchez, la presidenta del Parlament de Catalunya, Anna Erra, i l'alcaldessa de Sant Boi de Llobregat i presidenta de la Diputació de Barcelona, Lluïsa Moret.

L'acte va començar a la plaça del Mossèn Jaume Oliveras amb el Ball de l'Àliga de la ciutat. Tot seguit, l'associació Aliments Solidaris del municipi, que engany celebra el seu 10è aniversari, va lliurar la senyera a l'alcaldessa Lluïsa Moret, qui posteriorment va entregar-la a la Policia Local de Sant Boi de Llobregat per procedir a la hissada de la bandera catalana. Mentrestant, l'orquestra de cambra A 4cordes i les corals Renaixença i Pedres Blanques van interpretar el Cant de la Senyera.

L'ofrena floral es va fer a l'església de Sant Baldiri, on s'ubica la tomba de Rafael Casanova, l'últim conseller en cap de la ciutat de Barcelona entre els anys 1713 i 1714 tenint un paper clau durant la guerra de Successió.

El vespre del mateix 11 de setembre, el delegat a Barcelona va assistir a l'acte institucional de la Diada Nacional de Catalunya a la plaça de Carles Buïgas de Barcelona. Enguany, l’acte institucional ha pres la llengua catalana com a punt de trobada i nexe d’unió en la diversitat. Amb el focus en els diferents accents del català, es fa valdre la riquesa de la llengua catalana com a llengua viva, compartida, fent-ne visible la pluralitat a través de la seva gent i també de l’expressió artística.


Ofrena a El Papiol

El diumenge 10 de setembre, Joan Borràs va participar en l'ofrena floral de la Diada a El Papiol en nom del Govern de la Generalitat. Després de lliurar les flors en memòria de Rafael Casanova davant l'Ajuntament del municipi del Baix Llobregat, Borràs es va dirigir al públic assistent.

El delegat va assenyalar que la Diada és una jornada per fer memòria: "Recordem els fets del 1714 i allò que vam perdre i volem recuperar". Borràs va destacar que l'11 de setembre també cal "honorar les persones que van defensar els drets i les llibertats del poble de Catalunya donant la seva vida, i a aquells qui en aquests més de 300 anys han estat persistents amb la defensa i amb salvaguardar el patrimoni i la cultura catalanes". A més a més, el delegat va posar el focus en poder celebrar "que cada 11 de setembre recordem qui som, d'on venim i cap a on volem anar".

Joan Borràs va tancar el seu discurs reiterant el compromís de la delegació i el Govern amb el català i la diversitat de la llengua catalana, tema central d'aquesta Diada.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia