Per segon any consecutiu la Delegació del Govern al Penedès organitza un acte amb motiu de la commemoració de l’Onze de Setembre, en què la cultura del territori ha estat el fil conductor

L’Onze de Setembre és una de les jornades festives més arrelades a Catalunya. Cada any pobles i ciutats organitzen desenes d’actes arreu del país, i per segon any també ho ha fet la Delegació del Govern al Penedès.

L’any passat l’acte es va celebrar a Torrelavit, i amb la voluntat d’abraçar tot el territori que integra la Vegueria Penedès, enguany s’ha escollit la vila de la Bisbal del Penedès com a seu de l’acte. L’acte, que va tenir lloc divendres, s’ha organitzat juntament amb l’Ajuntament del municipi i va comptar amb la presència del delegat del Govern al Penedès, David Alquézar, del conseller de Drets Socials, Carles Campuzano, i de l’alcaldessa de la Bisbal del Penedès, Agnès Ferré. També hi van assistir representants de diversos consistoris penedesencs, i directors de serveis territorials del Penedès. En total, s’hi van aplegar un centenar de persones.

La jornada va comptar amb l’actuació del grup penedesenc, Aida i Júlia, un conjunt integrat per dues joves del Baix Penedès. Van interpretar diverses peces de la música actual, i de tots els temps en format acústic, moltes d’elles en català. La voluntat de la delegació amb l’elecció d’aquest conjunt és el de donar visibilitat als joves artistes del territori, un gran valor per al Penedès.

Durant l’acte, el delegat del Govern al Penedès, David Alquézar, va destacar la diversitat de persones que acull el Penedès, un tret que també remarca la campanya que la Generalitat ha creat enguany per celebrar la Diada amb el títol ‘Una llengua, molts accents’. “Els penedesencs sabem bé què és viure en un territori que aglutina gent diversa”, va apuntar Alquézar. El delegat també va posar en relleu el gran futur del territori assegurant que “tenim multitud d’oportunitats per endavant, però les hem de treballar plegats”.

Per altra banda, el conseller de Drets Socials, Carles Campuzano, va remarcar la importància de la Vegueria Penedès. “La Vegueria ens l’hem guanyat”, va dir, assegurant que “recull un sentiment que compartim comarques diferents”.


2  

Imatges

Acte de commemoració de la Diada nacional de la Delegació del Govern al Penedès

Acte de commemoració de la Diada nacional de la Delegació del Govern al Penedès 2220230

Acte de commemoració de la Diada nacional de la Delegació del Govern al Penedès

Acte de commemoració de la Diada nacional de la Delegació del Govern al Penedès 3531432