1. Prop de 15.000 persones han visitat l’exposició, que va tancar les portes dilluns passat coincidint amb la Diada de l’11 de setembre.

L’exposició ha estat produïda per la Diputació de Lleida a través l’Institut d’Estudis Ilerdencs, amb la Universitat de Lleida, dipositària del Fons Vallverdú, i la Biblioteca Pública de Lleida, i amb la col·laboració de la Institució de les Lletres Catalanes i l’Ajuntament de Lleida. Ara, seguint la seva itinerància, es podrà veure a la Biblioteca Carles Rahola de Girona (del 18 de setembre al 3 de novembre), des d’on encara viatjarà al Tinglado 1 del Port de Tarragona abans d’acabar l’any.

La mostra presenta tota la producció bibliogràfica d’un escriptor de factura polièdrica de resultes de la qual n’és, també, la seva obra. Aquest fons, amb cadascuna de les primeres edicions i traduccions de les obres de l’escriptor, és el que està dipositat a la Biblioteca de la Universitat de Lleida: la literatura infantil i juvenil, les traduccions, els llibres personals (memòries, dietaris i articles), el teatre i la poesia.

Comissariada per Carme Vidal Huguet, la mostra presenta Josep Vallverdú com un home de geografies: Lleida, Sant Martí de Maldà, Barcelona, Sant Feliu de Guíxols, Balaguer, on tornarà, Puiggròs, les Borges Blanques i l’Espluga de Francolí. Cada geografia lligada a la seva vida i obra. La mostra ofereix també imatges, objectes i fotografies que ens deixen llegir la vida i l’obra de l’escriptor Josep Vallverdú. Però també del professor Vallverdú i del ciutadà compromès.