1. Les trobades, que estan inspirades en els Bürgerdialoge (diàlegs civils) que se celebren a Alemanya des de fa anys, es faran de manera trimestral, arreu del territori, i estaran centrades en una temàtica o un col·lectiu concret
  2. Demà es difondrà la primera trobada, dedicada als joves i celebrada a l’Espai Bital de L’Hospitalet de Llobregat, amb participants escollits per entitats amb les quals el president s’ha reunit durant el seu mandat
  3. El programa s'enregistrarà en format audiovisual i s'emetrà a través de govern.cat i les xarxes del Govern i del president

El president de la Generalitat, Pere Aragonès i Garcia, protagonitzarà demà, dijous 14 de setembre, la primera edició del ‘Pregunta al president’, un nou format audiovisual que neix amb la voluntat d’apropar la figura del cap de l’Executiu a la ciutadania i generar un espai de trobada on els ciutadans i ciutadanes puguin traslladar-li en primera persona les seves inquietuds i reflexions.

Les trobades es faran trimestralment, en diferents punts de Catalunya, i estaran centrades en una temàtica concreta o dedicades a un col·lectiu específic. Hi formaran part persones anònimes, escollides directament per entitats destacades de l’àmbit que es tracti, amb l’únic requisit de garantir la màxima diversitat i paritat possible.

Les trobades s’enregistraran amb un format audiovisual i s’emetran a través del web govern.cat i de les xarxes del Govern i del president.

La primera edició de “Pregunta al president”, que es podrà veure demà, està dedicada als joves i s’ha celebrat a l’Espai Bital de l’Hospitalet de Llobregat. Els deu participants que hi han format part han estat escollits per entitats amb les quals el president s’ha reunit durant el seu mandat. Es tracta del Consell Nacional de la Joventut de Catalunya, Tot Raval, “El Diari de Barcelona” de la Universitat Pompeu Fabra, Pimec Joves i el col·lectiu gitano de Catalunya.

El programa s’inspira en diferents formats similars a nivell europeu, entre els quals destaca els Bürgerdialoge (diàlegs civils) que se celebren a Alemanya des de fa anys. Van ser freqüents durant el mandat d’Angela Merkel i també els ha mantingut Olaf Scholz amb els Kanzler Gespräch (Conversa del Canceller).

1  

Fitxers adjunts

Dossier 'Pregunta al president'

Dossier 'Pregunta al president'
PDF | 1393724