Sala de premsa

event_note Nota de premsa

Promoció dels productes catalans de qualitat i de proximitat a la Fira de Sant Narcís de Girona

El Departament d’Agricultura, Alimentació i Acció Rural, a través de l’empresa pública Promotora d’Exportacions Catalanes (PRODECA), organitza un espai de promoció, tast, compra i gaudi de productes catalans de qualitat i de proximitat en la Fira de Sant Narcís, que se celebra a Girona, del 28 d’octubre a l’1 de novembre, i en la inauguració de la qual participarà demà, a les 12:00 hores, el coordinador dels Serveis Territorials del DAR a Girona, Josep Guix.
 
Un total de 27 empreses catalanes participaran en aquest espai, que se sumarà a l’estand institucional, on el DAR facilitarà informació sobre els productes amb distintiu de qualitat i els de proximitat: Vi DO Empordà, DOP Oli Empordà, IGP Poma de Girona, IGP Vedella dels Pirineus Catalans, i les races autòctones ovella ripollesa i cavall pirinenc català.
 
A més, en l’estand institucional, que s’emmarca en l’espai que la Generalitat de Catalunya té en aquest certamen, s’hi organitzaran tallers de cuina de mercat amb productes de qualitat i de proximitat, en col·laboració amb els col·lectius Cuina Volcànica i Hostalatge Garrotxa. El cuiner Isma Prados serà l’encarregat de dirigir la cuina del peix, i el cuiner i crític de gastronomia, Pep Nogué, dirigirà tallers infantils dedicats a promoure el consum de fruita i els esmorzars saludables.
 
 
EMPRESA
PRODUCTE
SEU
Anela
Fruita
Campllong (Gironès)
Apícola Gironina SL
Mel
Vilobí (La Selva)
Betara
Formatges
Perafita (Osona)
Casa Graupera
Galetes artesanes
Mataró (Maresme)
Castellroig - Finca Sabate i Coca
Vins i caves
Subirats (Alt Penedès)
Caves Mont-Ferrant
Caves
Blanes (La Selva)
Celler Aixalà
Vi
Torroja del Priorat (Priorat)
Cerveses Almogàver
Cervesa
Barcelona
Consell Català Producció Integrada
Producció Integrada
Lleida
Cooperativa Agrícola Garriguella
Vi
Garriguella (Alt Empordà)
DOP Oli Empordà
Oli
Figueres
Embotits Artesans Gori
Embotits
La Vall d’en Bas (Garrotxa)
Embotits de Pagès Mas Bellaire
Embotits
St Joan les Fonts (Garrotxa)
Embotits Eugeni
Embotits
St Joan les Fonts (Garrotxa)
Embotits Xifreda
Embotits
Vullpellac (Baix Empordà)
Formatgeria Roura Soler SC
Formatges
Sant Pau de Segúries (Ripollès)
Fruites Nuria SL
Fruita
Ventalló (Alt Empordà)
La Selvatana
Lactis
Campllong (Gironès)
Melmelades el Jou
Melmelada
Gualta (Baix Empordà)
Moska de Girona
Cervesa
Sarrià de Ter (Gironès)
Poma de Girona
Poma
La Tallada d’Empordà (Baix Empordà)
Vedella Rosada del Ripolles
Vedella
Ripoll (Ripollès)
 
 
Programació de tallers de cuina i presentació de productes
 
DIJOUS 28 D’OCTUBRE
 
12:00 TAST DE GARNATXES DE L’EMPORDÀ        
            Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC)
16:00 TAST D’EMBOTITS DE L’EMPORDÀ
            Escola de Capacitació Agrària (ECA) de l’Empordà
17:00 ELS FOGONS AMB LA CUINA VOLCÀNICA   
            Associacions Cuina Volcànica i Hostalatge de la Garrotxa
18:00 TAST DE MELS      
            Associació d'Apicultors Gironins Associats
 
DIVENDRES 29 D’OCTUBRE
 
12:00 TAST ORGANOLÈPTIC DE POMES
            Mas Badia – IGP Poma de Girona
13:00 TAST DE CARN DE POLTRE
            Associació de Criadors d’Eugues de Muntanya del Ripollès
14:00 TAST DE XAI DEL RIPOLLÈS
            Consorci Ripollès Desenvolupament
17:00 TAST DE CERVESES ARTESANALS
            Cervesa Moska + Cervesa Almogàvers
18:00 TAST DE FORMATGES ARTESANS
            Formatges Betara   
19:00 MARIDATGE DE PA ARTESÀ I BOTIFARRA DE SAL I PEBRE
            Productors Marca de Garantia E d’Empordà
 
DISSABTE 30 D’OCTUBRE
 
11:00 ESMORZARS SALUDABLES – TALLER INFANTIL-
            PRODECA/DAR
12:00 EL FOGONS AMB PEIX DE LA COSTA
            Isma Prados – PRODECA/DAR
16:30 LA CUINA AMB PRODUCTE ECOLÒGIC
            Lola Puig - Mercats Món Empordà
18:00 LA CUINA DE LA POMA
            Iolanda Bustos - IGP Poma de Girona
 
DIUMENGE 31 D’OCTUBRE
 
11:00 ESMORZARS SALUDABLES –TALLER INFANTIL –
            PRODECA/DAR
12:00 TAST DE VINS DO EMPORDÀ
            DO Empordà- PRODECA/DAR – INCAVI
13:00 TAST DE GALETES ARTESANES        
            Casa Graupera
16:00 PRODUCTES DE LA TERRA
            PRODECA/DAR
17:00 TAST DE PRODUCTES LACTICS
            La Selvatana
18:00 TAST D’EMBOTITS TRADICIONALS      
            Embotits Eugeni
19:00 TAST DE POSTRES LÀCTIS
            La Fageda
 
DILLUNS 1 DE NOVEMBRE
 
11:00 POSTRES DE FRUITA SENSE SUCRE
            Anela Fruits
12:00 M’AGRADA LA FRUITA! – TALLER INFANTIL-
            PRODECA/DAR IGP Poma de Girona
13:00 LA CUINA DE L’ARRÒS
            ADV Arròs de Pals – Arròs Estany de Pals
16:00 LA CUINA DE MERCAT
            PRODECA/DAR
17:00 TAST D’EMBOTITS TRADICIONALS
            Embotits Gori
18:00 M’AGRADA LA FRUITA ! – TALLER INFANTIL –
            PRODECA/DAR- IGP Poma de Girona
 
 
 
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia