Mossos d'Esquadra

miniatura

Els Mossos d'Esquadra activen un dispositiu integral de seguretat per terra, mar i aire per les regates preliminars de la Copa Amèrica de Vela a Vilanova i la Geltrú

query_builder   14 setembre 2023 13:52

event_note Nota de premsa

Els Mossos d'Esquadra activen un dispositiu integral de seguretat per terra, mar i aire per les regates preliminars de la Copa Amèrica de Vela a Vilanova i la Geltrú

· El dispositiu compta amb la participació de més de 500 agents que s’encarregaran de vetllar d’aquesta prova esportiva prèvia a la celebració l’any 2024 de la seva fase final a Barcelona

· La Unitat de Policia Marítima comptarà amb un paper de referència amb cinc de les embarcacions al Port de Vilanova per tal de garantir l’òptim desenvolupament de les regates

· L’operatiu compta també amb l’activació de l’Àrea Central de Mitjans Aeris per garantir la seguretat d’aquest esdeveniment de primer nivell internacional des de l’aire

La Policia de la Generalitat- Mossos d’Esquadra activarà des d’avui fins el proper diumenge 17 de setembre un ampli dispositiu de seguretat per garantir que les regates preliminars de la Copa Amèrica de Vela que es celebren a Vilanova i la Geltrú es desenvolupin sense incidències. Durant aquests dies l’esdeveniment mobilitzarà més 500 mossos d’esquadra en un dispositiu que refermarà els Mossos d’Esquadra com a policia integral i que servirà de referència de cara a la celebració durant la tardor de 2024 de les fases finals de la Copa Amèrica de Vela a Barcelona.

El dispositiu policial compta amb la participació coordinada d’altres cossos policials com la Policia Local de Vilanova i la Geltrú, Guardia Civil, Cos Nacional de Policia, així com Salvament Marítim, Protecció Civil, Bombers de la Generalitat de Catalunya, el cos de guardamolls de Ports de la Generalitat de Catalunya del Port de Vilanova i la Geltrú i altres cossos d’emergències i sanitaris. Operativament, el Centre de Coordinació (CECOR) on es trobaran tots els serveis i cossos policials estarà situat a l’ABP Garraf des d’on es centralitzarà tota la informació en temps real i també es podrà realitzar la visualització de càmeres, tant dels mitjans aeris del cos com les pròpies de la zona portuària amb l’objectiu de vetllar per l’òptim desenvolupament de la prova.

A més, s’ha dissenyat una Oficina d’Atenció al Ciutadà que estarà ubicada al Passeig del Carme amb Rambla Lluis Companys de Vilanova i la Geltrú a disposició dels espectadors i que facilitarà la tramitació de denúncies o de qualsevol tipus de gestió que els ciutadans necessitin dur a terme amb els Mossos d’Esquadra.

Un dispositiu integral amb més de 500 mossos

La celebració de les regates preliminars de la Copa Amèrica de Vela ha comportat la mobilització d’un important desplegament policial, que supera els 500 mossos, davant la gran afluència d’espectadors que es preveu que omplin els espais habilitats per seguir la competició a les platges de Vilanova i la Geltrú durant els quatre dies de competició.

Per part dels Mossos d’Esquadra participen en el dispositiu agents de l’Àrea de la Brigada Mòbil, de l’Àrea Regional de Recursos Operatius, de l’Àrea Tedax, de la Canina, Grup Especial d’Intervenció i Subsòl que s’encarregaran directament de garantir la seguretat al Port de Vilanova i la Geltrú, així com dels equips, participants i organitzadors.

Als entorns de la zona portuària i a diferents zones amb alta confluència d’espectadors a Vilanova i la Geltrú, hi treballaran efectius de la Unitat de Seguretat Ciutadana de la comissaria del Garraf i del conjunt de la Regió Policial Metropolitana Sud, de l’Àrea de Seguretat del Transport Metropolità, així com de la Unitat d’Informació. L’objectiu serà mantenir la seguretat ciutadana i evitar l’acció de lladres que aprofiten les aglomeracions per actuar.

L’operatiu també comptarà amb l’activació de l’Àrea Central de Mitjans Aeris que garantirà la seguretat de l’esdeveniment des del l’aire i proporcionarà imatges en temps real al CECOR tant des dels helicòpters com dels drons policials. L’aplicació de la normativa aèria no permet el vol de drons sense les autoritzacions corresponents donat que es tracta d’una zona sota la influència de l’aeroport del Prat. L’espai aeri al voltant de la Copa Amèrica estarà restringit i únicament podran volar per la zona helicòpters, drons i aeronaus degudament autoritzades. 

La Policia Marítima amb paper de referència en el dispositiu

Durant aquests dies la Policia Marítima jugarà un paper fonamental en el dispositiu de les preliminars de la Copa Amèrica. Amb un model consolidat i amb l’activació de màxims dels seus efectius –també de la Unitat Aquàtica- i les embarcacions Narcís Monturiol, Josefina Castellví, Cap de Creus, Thalassa i Neptú II, la Policia Marítima de Mossos d’Esquadra podrà proporcionar una resposta immediata davant qualsevol incident i donarà suport a l’organització en coordinació i col·laboració amb la resta de cossos d’emergències.

Entre les funcions encomanades també destaca la de garantir la seguretat de les sortides i entrades i el desplaçament fins el camp de regates de les embarcacions, així com les maniobres de llançament i avarament. A més, els agents de la Policia Marítima també donaran seguretat a les infraestructures de l’organització, entre d’altres atribucions assignades.

Dispositiu de mobilitat amb afectacions al trànsit

La Divisió de Trànsit del cos de Mossos d’Esquadra, conjuntament amb la Policia Local de Vilanova i la Geltrú i sota la coordinació del Servei Català de Trànsit han previst un dispositiu per regular els accessos al municipi i regular la mobilitat i les possibles afectacions que pot tenir el desenvolupament de la prova. Aquest permetrà agilitzar el trànsit, fer talls i/o desviaments en cas d’emergències a les rodalies de la zona portuària.

Oficina de Comunicació

Sant Feliu de Llobregat, 14 de setembre de 2023

2  

Imatges

Imatge 1

Imatge 1 1766012

Imatge 2

Imatge 2 1697189

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia