Protecció Civil

alerta inuncat

Protecció Civil activa l'ALERTA del pla INUNCAT per la previsió de pluges intenses divendres

query_builder   14 setembre 2023 16:21

event_note Nota de premsa

Protecció Civil activa l'ALERTA del pla INUNCAT per la previsió de pluges intenses divendres

  1. Les comarques on hi ha més probabilitat que es superi el llindar de 40 l/m2 en 30 minuts són les del litoral i prelitoral des de les Terres de l’Ebre i fins a l’Empordà
  2. Es demana molta prudència en la mobilitat a les zones on plogui intensament, i allunyar-se de rieres i zones inundables


Protecció Civil de la Generalitat ha activat avui en ALERTA el pla especial d'emergències per inundacions a Catalunya INUNCAT per la previsió del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) de pluges que poden ser intenses demà divendres, al matí especialment a les Terres de l’Ebre, i que s’han de desplaçar cap al litoral i prelitoral de Tarragona i Barcelona, fins acabar afectant el vespre sobretot les comarques de Barcelona i Girona.

Segons el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), es preveuen pluges que poden superar els 40 l/m2 en 30 minuts a les comarques de les Terres de l’Ebre divendres al matí, al migdia i tarda a les comarques del litoral i prelitoral de Tarragona i Barcelona, i de cara al vespre especialment a les comarques del litoral i prelitoral de Girona i nord de Barcelona.

En aquestes mateixes comarques de tot el litoral i prelitoral també hi ha la probabilitat de superar-se el llindar d'acumulació de pluja de 100l/m2 en 24 hores.

Els xàfecs sovint aniran acompanyats de tempesta i ratxes fortes de vent.

Protecció Civil demana molta prudència en les activitats a l’aire lliure i en la mobilitat per aquestes comarques demà divendres, coincidint amb l’entrada al cap de setmana. A més, es recorda especialment no circular ni travessar rieres o zones inundables ni a peu ni amb el vehicle.


1  

Imatges

alerta inuncat

alerta inuncat 138334

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia