Protecció Civil

trucades alerta inuncat

Protecció Civil desactiva l'alerta del pla INUNCAT

query_builder   16 setembre 2023 07:50

event_note Nota de premsa

Protecció Civil desactiva l'alerta del pla INUNCAT

Protecció Civil de la Generalitat ha desactivat a primera hora d’aquest matí l’alerta del Pla INUNCAT un cop finalitzat l’avís del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) per intensitat de pluja.

Les pluges més intenses van començar ahir al matí i van afectar principalment les Terres de l’Ebre. Al llarg del dia es van anar estenent a gairebé tot el territori, especialment a les comarques del litoral i prelitoral. De matinada encara s’han mantingut precipitacions intenses cap a les comarques de Girona.

Segons ha informat l’SMC, alguns registres de precipitació acumulada destacats de les darreres hores han estat: Castell d’Aro (55.3); Palafrugell (48.2); o Torroella de Montgrí (16).

El telèfon d'emergències 112 ha rebut en aquest episodi un total de 506 trucades per 374 incidents. La majoria de trucades s’han rebut des del Baix Ebre (91) seguit del Barcelonès (86); Vallès Occidental (59) i Baix Llobregat (34). La franja amb més trucades van ser les 18 hores d’ahir (86), seguit de les 16 h (83).

Els Bombers de la Generalitat van rebre fins a les 21 hores d’ahir un total de 287 avisos per aquest episodi sobretot per inundacions, cables que espurnegen i branques caigudes. Els avisos van ser sobretot al matí a les Terres de l’Ebre i posteriorment a l’àrea metropolitana sud i nord.

Com a serveis destacats, a Cubelles els GRAE van rebre l’avís de gent atrapada als cotxes als passos sota les vies, però en arribar tots ja n’havien sortit. A Deltebre també es va atendre el resident a una casa dins un arrossar que s’havia inundat.

Pel que fa a les crescudes de rius, ahir als volts de les 20.00 hores l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) va informar de superació del llindar d'alerta del riu Llobregat a Sant Vicenç dels Horts, i es va recomanar evitar els accessos a la llera del riu, als guals i punts baixos.

L’ACA ha informat avui que l'augment de cabal al riu Llobregat a l'altura de Sant Vicenç dels Horts ha baixat per sota dels llindars d'alerta, però que encara és superior als nivells habituals.

1  

Imatges

trucades alerta inuncat

trucades alerta inuncat 113214

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia