Cultura

Biblioteca Mar de Llibres

La consellera Garriga inaugura la biblioteca Mar de Llibres de l'Estartit al Baix Empordà

query_builder   16 setembre 2023 13:16

event_note Nota de premsa

La consellera Garriga inaugura la biblioteca Mar de Llibres de l'Estartit al Baix Empordà

  1. El Departament de Cultura hi ha aportat 542.791 euros
Biblioteca Mar de Llibres{"name":"2023/09/16/13/52/8cf3c0f3-f3ea-4403-ab96-1b43b56ccb28.jpeg","author":"Arnau Pascual","type":"0","location":"0","weight":556789}

La consellera de Cultura, Natàlia Garriga, ha inaugurat avui la nova biblioteca municipal Mar de Llibres de l’Estartit, al Baix Empordà. Durant la inauguració, la consellera ha posat en relleu que “la cultura i la lectura són eines revolucionàries, imprescindibles en qualsevol societat”. La consellera Garriga ha destacat que “sempre que inaugurem una biblioteca neixen noves oportunitats per a les persones que en seran usuàries i també noves possibilitats de canvis personals i transformacions socials”.

En aquest sentit, “el Govern acabem de presentar el Pla Nacional del Llibre i la Lectura, on les biblioteques tenen un paper important” ha assegurat la consellera, “perquè una de les voluntats d’aquest pla és que tothom tingui accés a la lectura”. Un pla que té com a objectius “tenir més lectors, més habituals i, sobretot, en català”, ha subratllat la consellera Garriga.

L’equipament ha tingut un cost total de 677.700 euros, dels quals el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya n’ha aportat 542.791 euros (projecte, obra i mobiliari) i la Diputació de Girona ha aportat 118.016 euros (projecte i obra) i l’aportació de l’Ajuntament ha estat de 16.892 euros (projecte i obra). El nou equipament disposa de 8.885 documents, 46 títols de publicacions periòdiques i 2 diaris.

L'Estartit és una població del municipi de Torroella de Montgrí (Baix Empordà), constituïda en entitat municipal descentralitzada amb 2.941 habitants (Idescat 2022), que disposa de biblioteca pública des del 1987. Des del 1996 fins a l’actualitat el seu emplaçament ha estat al carrer de l’Església i ara s’ha traslladat a la nova ubicació. Es va integrar al Sistema de la Lectura Pública de Catalunya (SLPC) l’1 de gener de 2014. Torroella de Montgrí disposa, a més a més, de la Biblioteca pública municipal Pere Blasi, inaugurada el 27 d’abril de 2007.

L'edifici comparteix ús amb una llar d’infants i es troba al centre del nucli de població de l'Estartit. L’edificació consta de planta baixa, planta primera i planta d’instal·lacions. A la planta baixa hi ha la llar d’Infants amb accés des del carrer Eivissa. A la planta primera s’hi ubica l’espai destinat a biblioteca. Té una superfície útil total de 470 m² i l’accés, per escala i ascensor, és al carrer Guillem de Montgrí, davant de la Sala Polivalent. El projecte d’adequació l’ha realitzat l’equip d’arquitectura i urbanisme Ferran Pelegrina i Associats.

La biblioteca és de titularitat municipal, rep el suport de la Diputació de Girona i del Departament de Cultura i està integrada en el Sistema de Lectura Pública de Catalunya (SLPC).

La pertinença al Sistema de Lectura Pública de Catalunya permet a les biblioteques disposar d’un seguit d’ajuts i serveis facilitats pel Servei de Biblioteques del Departament de Cultura entre els quals es poden destacar:

· Accés als ajuts per a la compra de fons bibliogràfics

  1. Esdevenir punt del servei Nacional de préstec Interbibliotecari
  2. Possibilitat d’accés per part dels seus usuaris a la resta de biblioteques del Sistema de Lectura Pública de Catalunya i a la biblioteca digital Biblio Digital
  3. Programació d’activitats de foment de la lectura organitzades pel Departament de Cultura
  4. Formació continuada als professionals

I per part del Servei de Biblioteques de la Diputació de Girona col·labora amb els ajuntaments entre d’altres amb els següents aspectes:

·Adquisició i catalogació de fons

  1. Participar en el programa SAL (Selecció d’Autors Locals) per als clubs de lectura del Servei de Biblioteques de la Diputació de Girona
  2. Accés al material expositiu i de foment de la lectura del Servei de Biblioteques de la Diputació de Girona
  3. Formació continuada del personal de la biblioteca i suport tècnic
  4. Gestió dels ordinadors d’ús públic per part de la Diputació de Girona


A més, les biblioteques integrades poden optar a diferents línies específiques de subvencions (projectes, obres de construcció, de manteniment o reforma, entre d’altres).

Actualment, el Sistema de Lectura Pública a Catalunya compta amb un total de 443 equipaments bibliotecaris (429 biblioteques i 14 bibliobusos), dels quals 64 són de les comarques de Girona.


Més informació:

biblioteques@gencat.cat

bibgirona.cat

https://www.bibgirona.cat/biblioteca/estartit

@AjTorroella

https://www.torroella-estartit.cat

@bibliotecadelestartit

https://emdlestartit.cat

Cultura
Drets culturals
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia