·La guàrdia urbana el va identificar i detenir quan va intentar reincidiri cometre un altre robatori violent a una agencia que havia assaltat dies anteriors


·Els investigadors, gràcies a la detenció de la guàrdia urbana el van poder relacionar amb 3 robatoris més al districte de Sant Andreu


·Utilitzava ganivets de grans dimensions i elements com; perruques caputxes i samarretes per ocultar el seu rostre


· Va sostreure 4050 euros de la recaptació de les diferents agències de viatge

Agents de la Policia de la Generalitat-Mossos d’Esquadra de la Unitat d’Investigació de la comissaria de Sant Andreu de Barcelona va detenir el 6 de setembre un home relacionat amb tres robatoris violents a agències de viatge situades al districte de Sant Andreu. Els fets es van cometre entre el 24 de juliol i el 21 d’agost. La guàrdia Urbana l’havia detingut el 25 d’agost per intentar robar a una agència, que més tard els investigadors van constatar que el mateix autor havia atracat amb dies abans.


El dia 24 de juliol es va rebre la primera denúncia per robatori violent. En aquest cas l’autor duia una perruca. L’home va accedir a l'interior de l’agència de viatges i va seure a una cadira sense alertar als treballadors. Seguidament, va treure un ganivet i va intimidar a la treballadora perquè li donés els diners de la caixa, la va tancar a l'interior d’un quartet i va aprofitar per regirar els calaixos. L’home va endur-se 1200 euros.


El 16 d’agost, es va tenir coneixement d’un altre cas molt similar, també a una agència de viatges de Sant Andreu, on el lladre va accedir a l’agència amb la caputxa posada i de manera intimidant va exhibir directament l’arma blanca al mateix temps que demanava diners. En aquest cas el detingut va demanar les claus de l’agència i va aprofitar per tancar als treballadors a l'interior i assegurar-se la seva fugida. Va aconseguir sostreure 2700 euros.


Dies més tard, el 21 d’agost el lladre es va dirigir a una altra agència de viatges del mateix districte. Va trucar al timbre exterior per accedir i la treballadora li va donar pas. Quan va accedir, va extreure d’una bossa que portava una arma blanca i a la vegada una samarreta per ocultar-se la cara i va sostreure 150 euros. Després d’intimidar a la treballadora perquè no sortís de l'interior, va marxar del lloc. L’autor fugia sempre a peu.Davant aquest fets, el dia 25 d’agost, els investigadors van tenir coneixement d’una detenció de la Guàrdia Urbana de Barcelona per una temptativa de robatori a una de les agències anteriorment saquejada, que podria estar relacionada amb els anteriors casos.


En aquest fet, el detingut es va dirigir cap a l’agència i va començar a forçar la porta d’accés per accedir al interior. La treballadora va intentar blocar la porta per impedir-ho. El detingut va insistir fins que va accedir a l'interior i va forcejar amb la víctima a qui volia arraconar i portar fins a una zona on guardaven els diners.

L’investigat semblava conèixer detalls de l’agència per la seva forma d’actuar. Finalment va ser detingut. Gràcies a aquesta identificació junt amb la investigació es van poder resoldre tres casos més al mateix districte.


El dia 6 de setembre els mossos van detenir a l'home de 52 anys i se li atribueixen en total quatre antecedents per robatori violent. El dia 8 de setembre va passar a disposició davant del jutjat de primera instància i instrucció 5 de Cerdanyola del Vallès, lloc on va ser detingut.Àrea de Comunicació

Barcelona, 17 setembre 2023