Bombers

Dos analistes del GRAF marxen a Grècia per col·laborar en l'anàlisi de l'incendi forestal d'Alexandrúpoli

query_builder   17 setembre 2023 12:08

event_note Nota de premsa

Dos analistes del GRAF marxen a Grècia per col·laborar en l'anàlisi de l'incendi forestal d'Alexandrúpoli

  1. El binomi s’hi estarà una setmana i s’integrarà en l’equip europeu FAST (Forest Fires Assessment and Advisory Team)

Un parell d’analistes del Grup d’Actuacions Forestals (GRAF) de Bombers de la Generalitat ha marxat aquest diumenge 17 de setembre a Grècia per fer un treball d’anàlisi posterior a l’incendi i reconstrucció de la seva propagació per tal d’entendre perquè es va moure en un comportament tan extrem.

Es tracta del sotsinspector Asier Larrañaga, de la Unitat Tècnica del GRAF, i del sergent José Luis García, adscrit a la base del GRAF a Móra d’Ebre. Un cop a Grècia, se centraran en l’incendi d’Alexandrúpoli, iniciat el passat 19 d’agost. El foc va causar 20 víctimes mortals i va cremar més de 90.000 hectàrees de vegetació. Les flames van afectar part del bosc del Dadia, un dels ecosistemes més importants d’Europa. Aquest és l’incendi més gran que hi ha hagut mai a la Unió Europea des que se’n fa un registre estadístic.

La missió dels analistes del GRAF consistirà a recopilar informació, fer visites de camp i entrevistes amb els comandaments dels bombers grecs que formaran part de l’informe d’anàlisi. L’expedició s’hi estarà una setmana i formarà part de l’equip FAST (Forest Fires Assessment and Advisory Team), creat en el marc del Mecanisme Europeu de Protecció Civil per ajudar països que històricament mai no havien patit incendis forestals tan greus. A Grècia, treballaran coordinats per tècnics de l’àrea de defensa contra incendis forestals del Ministerio para la Transición Ecológica y Reto Demográfico.

El passat mes de juny, una altra expedició dels Bombers de la Generalitat va viatjar al Québec per assessorar en l’extinció dels greus incendis forestals que van assolar aquella part del Canadà. En total, 10 membres del GRAF i un sergent de la Subdirecció General Operativa dels Bombers de la Generalitat que es van integrar en un equip de 97 efectius de tot l’Estat, coordinat pel Ministerio para la Transición Ecológica y el Reto Demográfico (MITECO). En ell també hi havia membres de les Brigadas de Refuerzo en Incendios Forestales (BRIF), dels bombers de la Comunidad de Madrid, de Castella – la Manxa i de Múrcia.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia