- Amb aquest projecte, la companyia metal·lúrgica, que crearà 20 nous llocs de treball, relocalitzarà a Catalunya part del seu negoci de producció d’eines per a components per a la construcció que fins ara s’ubicava a Suècia
- Per aquest projecte d’expansió, la multinacional ha comptat amb el suport del Govern per mitjà de l’agència ACCIÓ i de la Direcció General d’Indústria del Departament d’Empresa i Treball
- Hyperion compta amb més de 2.000 treballadors a tot el món, 375 dels quals es troben a la fàbrica del Vallès Oriental, la més gran del grup, que factura 84 milions de dòlars anualment
La multinacional dels Estats Units Hyperion ha invertit 9 milions d’euros en l’ampliació de la seva planta de Martorelles, la més gran del grup a escala global, fins als 16.900 m2 de superfície total. Aquesta inversió pretén relocalitzar part del negoci de l’empresa del sector metal·lúrgic de producció d’eines per a components per a la construcció, una línia que fins ara s’ubicava a Suècia.
Per aquest projecte, l’empresa nord-americana ha comptat amb el suport del Govern per mitjà d’ACCIÓ -l’agència per la competitivitat de l‘empresa del Departament d’Empresa i Treball- i de la Direcció General d’Indústria.
Amb el projecte d’expansió, Hyperion afegeix 5.250 m2 als 11.650 amb què comptava fins al moment. La companyia crearà 20 llocs nous de treball que s’afegiran als 375 empleats actuals que té a Martorelles.
En l’acte d’inauguració de la nova nau, que ha tingut lloc aquest dimarts, hi ha participat el secretari d’Empresa i Competitivitat i conseller delegat d’ACCIÓ, Albert Castellanos i Maudell, així com el CEO de Hyperion, Ron Voigt, i l’alcalde de Martorelles, Marc Candela, entre d’altres.
Segons el secretari d’Empresa i Competitivitat i conseller delegat d’ACCIÓ, “el projecte de creixement d’Hyperion a Martorelles, que consolida la planta com la més important del grup al món, és molt rellevant i un clar exemple d’inversió que reindustrialitza Catalunya amb un enfocament basat en la sostenibilitat i l’economia circular, alineada totalment amb les principals prioritats del Govern”. Castellanos ha subratllat “la llarga tradició de la metal·lúrgia al Vallès Oriental i Catalunya”, ja que es tracta “d’un dels principals sectors industrials del nostre país, format per gairebé 5.000 empreses amb una facturació que supera els 12.000 milions d’euros anuals i que ocupen 65.000 persones”. En aquest sentit, ha destacat que es tracta d’un sector “amb una productivitat per sobre de la mitjana de la indústria, molt competitiu i particularment atractiu per la inversió estrangera: en els últims cinc anys Catalunya ha captat gairebé 500 milions d’euros”.
Per la seva banda, Ron Voigt, CEO d’Hyperion, ha apuntat que “analitzem i prioritzem acuradament les nostres inversions per assegurar-nos que prenem les decisions més correctes per a la nostra companyia i per al nostre personal treballador i la comunitat”. “La decisió d’invertir aquí és el resultat de la capacitació i del rendiment de la planta, i de l’extraordinari recolzament que hem rebut de la Generalitat de Catalunya. Treballem cada dia per construir el que anomena un Hyperion per als propers 100 anys”, ha destacat.
L’empresa nord-americana és un dels líders mundials en materials avançats amb dècades d’experiència en el desenvolupament i fabricació de pols de carbur de tungstè, carbur cementat, diamant sintètic i productes de nitrur de bor cúbic. La planta està ubicada a Martorelles on es produeixen eines per a diferents mercats: com per exemple eines per fabricar les llaunes de beguda, altres productes del sector de l’alimentació, solucions de carbur cementat per a l’automoció, les energies renovables i la indústria mediambiental, i ara s’amplia al sector de la construcció.
Sota el control de la multinacional sueca Sandvik, la companyia es va establir a Catalunya el 1977, amb l’adquisició de l’empresa Bonastre ubicada a Caldes de Montbui. El 2007 es va traslladar a Martorelles, on va invertir 12 milions d’euros per incrementar la seva capacitat de producció, i deu anys després, Sandvik va traslladar de Coventry (Regne Unit) a Catalunya el seu centre d’R+D de productes de metall dur amb una inversió de 2,1 milions de euros. El 2018, el grup inversor KKR va adquirir Sandvik Hyperion a escala global.
Actualment, en termes globals, Hyperion té una plantilla de més de 2.000 treballadors arreu del món, així com plantes de producció als Estats Units, a Mèxic, al Brasil, França, Alemanya, Itàlia i Taiwan. La multinacional va tancar el 2022 amb una facturació de 600 milions de dòlars a escala global i de 84 milions de dòlars a Catalunya. La companyia exporta el 95% del total de la seva producció, a països europeus i d’altres com el Brasil, l’Índia, l’Argentina, els Estats Units o la Xina.
Segueix-nos a les xarxes _________________________________________________________
Twitter:@empresacat | @treballcat| @ccamcat
Facebook: Empresa | Treball | CCAM
Linkedin: Empresa | Treball
Youtube: Empresa | Treball