Centre Estudis Opinió

Dossier de premsa de l'Òmnibus 1 i 2 de 2023

El CEO publica els resultats de les onades 1 i 2 de l'Òmnibus de 2023

query_builder   21 setembre 2023 11:14

event_note Nota de premsa

El CEO publica els resultats de les onades 1 i 2 de l'Òmnibus de 2023

Avui, dijous 21 de setembre, el director del Centre d’Estudis d’Opinió (CEO), Jordi Muñoz, ha presentat en roda de premsa els resultats l’Òmnibus 1 i 2 de la Generalitat de Catalunya de 2023.

L’Òmnibus és una enquesta que el CEO elabora a partir de les preguntes que proposen els departaments de la Generalitat de Catalunya. D’aquesta manera, els departaments i organismes de la Generalitat tenen la possibilitat de preguntar sobre algunes matèries de la seva àrea de gestió per conèixer-ne l’opinió de la ciutadania.

Per això, l’enquesta recull diversos temes vinculats a les polítiques públiques de la Generalitat. En aquestes dues primeres onades hi ha preguntes que fan referència a l’oficialitat del català a la Unió Europea, a la independència de l’Administració de justícia, al Corredor Mediterrani, a la sequera, a la fiscalitat i als serveis bancaris, a la Copa Amèrica de vela, als mitjans de comunicació, al teletreball, a les polítiques d’habitatge o a la valoració dels Mossos d’Esquadra, entre d’altres temes d’interès dels departaments i organismes de la Generalitat.

Per primera vegada, treball de camp de l’enquesta Òmnibus s’ha dut a terme mitjançat la nova metodologia engegada a principis d’any pel CEO: l’enquesta autoadministrada (push-to-web+paper) a una mostra probabilística i nominal de la població de 16 i més anys resident a Catalunya.

En aquesta onada, s’han elaborat dos qüestionaris amb preguntes diferents (Òmnibus 1 i Òmnibus 2) i s’ha seleccionat una mostra aleatòria de 9.474 persones en un cas i 9.308 en l’altre del registre de població de Catalunya, que han rebut una o diverses cartes amb un codi QR per contestar l’enquesta. Finalment, s’ha obtingut una mostra de 2.464 persones per l’Òmnibus 1 (1.875 de les quals van respondre en línia i les 585 restants, en paper) i de 2.564 persones per l’Òmnibus 2, (1.925 de les quals van respondre en línia, 631 en paper i 4 amb assistència telefònica).

Podeu consultar tant el dossier de premsa com els informes complets de l'onada 1 i 2 de l'Òmnibus de 2023, així com les taules estadístiques i totes les dades de les enquestes al web del CEO.

1  

Fitxers adjunts

Dossier de premsa de l'Òmnibus 1 i 2 de 2023

Dossier de premsa de l'Òmnibus 1 i 2 de 2023
PDF | 8065085

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia