Signatura conveni recursos turístics Terrassa

El conseller d’Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet, ha signat avui un protocol de col·laboració amb l’Ajuntament de Terrassa per promocionar els recursos turístics intangibles de la zona. Amb aquesta signatura ja són 120 els municipis catalans que han subscrit acords de col·laboració per a la promoció dels respectius recursos intangibles.
 
Aquests projectes s’emmarquen en el Pla d’Implementació dels Recursos Intangibles de Catalunya, que identifica prop de 2.000 recursos intangibles arreu de Catalunya. A Terrassa es situen fins a 9 recursos vinculats al Període Paleocristià i Visigòtic, Camí de Sant. Jaume, Castells de Frontera, Altres rutes de la Catalunya medieval, Les ciutat reials, Bruixes, Bandolers, Obrers i burgesos i Modernisme i renaixença
 
 
Terrassa es promocionarà a través del patrimoni paleocristià i visigòtic, posarà en valor El Camí de Sant Jaume i altres rutes catalanes i l’imaginari vinculat a bruixes, bandolers, obrers i burgesos. El conseller d’Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet, ha signat avui a Terrassa, un protocol de col·laboració amb l’Ajuntament de Terrassa per promocionar els recursos turístics intangibles de la zona. Amb aquesta signatura ja són 120 els municipis catalans que han subscrit acords de col·laboració per a la promoció dels respectius recursos intangibles.
 
D’aquesta manera el Departament assenta les bases de la col·laboració amb el món local, per impulsar accions vinculades als recursos identificats en aquesta zona pel Pla i el Catàleg de Recursos Intangibles de Catalunya.
 
El Pla i el Catàleg situa en el municipi de Terrassa diversos recursos intangibles considerats i vinculats a les marques La Catalunya del Ibers, els Grecs, els Romans i Visigots,  El naixement de Catalunya, La Catalunya dels monarques: l’esplendor medieval, La Catalunya rebel, Catalunya de la Il·lustració a les repúbliques i Catalunya i la febre de l’or, catalanisme i anarquisme. En aquest sentit, el municipi desenvoluparà accions turístiques al voltant del recursos Període Paleocristià i Visigòtic, Camí de Sant Jaume, Castells de Frontera, Altres rutes de la Catalunya medieval, Les ciutat reials, Bruixes, Bandolers, Obrers i burgesos i Modernisme i renaixença.
 
 
El marc: el Pla d’Implementació i el Catàleg de Recursos Turística Intangibles de Catalunya
 
Aquestes actuacions s’emmarquen en el Pla d’Implementació dels Recursos Turístics Intangibles de Catalunya, que ha impulsat el Departament i que identifica prop de 2.000 recursos intangibles arreu de Catalunya, tots ells amb potencial de ser posats en valor turístic. La realització del Pla i també del Catàleg de recursos turístics intangibles de Catalunya s’emmarca en del Pla Estratègic del Turisme a Catalunya 2005-2010, que ha impulsat el Departament a través de la Direcció General de Turisme, i que és el resultat de tres anys de treball en el qual hi han col·laborat diversos equips interdisciplinaris i prop una cinquantena d’especialistes.
 
En aquest sentit, la iniciativa té la voluntat de d’esdevenir un instrument útil, que impulsi la creació de productes turístics de referència, que sigui capaç d’integrar les ofertes disperses i consolidar la posició de Catalunya com a destinació turística integral de qualitat. D’aquesta manera es pot multiplicar de forma exponencial l’oferta del país en el camp del turisme cultural, tan de cara al turisme domèstic com respecte al turisme internacional. El Departament ha editat uns 500 exemplars d’aquest Pla, que també es pot consultar a través del web del Departament.