Els Bombers de la Generalitat han controlat, a les 10.02 hores, l’incendi que es va produir a les 14.50 hores d’ahir que afectava els municipis de Vespella de Gaià i La Nou de Gaià.

Els Bombers de la Generalitat han treballat durant aquesta nit a la zona i s’ha perimetrat amb mànega 5 punts d’emplaçament, dels quals un ja s’ha pogut desmuntar.

A hores d’ara, 49 bombers amb 18 dotacions terrestres segueixen amb vigilància activa del perímetre i s’estan remullant diversos punts calents per evitar revifalles. A més, estan revisant que no hi hagi cap afectació en la circulació del trànsit ferroviari després de restablir-se la seva circulació.

L’incendi d’ahir a la tarda ha tingut una afectació de 30 hectàrees de superfície, principalment de terreny forestal (92,77 %), entre els termes municipals de La Nou de Gaià i Vespella de Gaià i, en grau més baix, a la Pobla de Montornès, segons Agents Rurals. A més, el Servei Català de Trànsit (SCT) informa que es manté tallada la T-202 entre la Nou de Gaià i Vespella de Gaià, però a la T-211 entre km 6 i 7 (Pobla de Montornès) s’ha reobert a la circulació.

Paral·lelament, Protecció Civil informa que aixeca la fase prealerta del Pla especial d’emergències per incendis forestals de Catalunya (INFOCAT).

Podeu fer seguiment de totes les informacions relacionades amb incendis forestals a través del Twitter dels Bombers de la Generalitat @bomberscat i del web incendisforestals.gencat.cat


Cerdanyola del Vallès, 23 de setembre de 2023

11.45 hores