Direcció General de Comunicació

Presidència

Ratificat l'acord entre Interior i sindicats de Mossos sobre conciliació i millores retributives

query_builder   26 setembre 2023 19:18

event_note Nota de premsa

Ratificat l'acord entre Interior i sindicats de Mossos sobre conciliació i millores retributives

  1. L’Acord situa la policia de la Generalitat al capdavant dels cossos policials en l’àmbit de la conciliació


El Govern ha ratificat avui l’Acord de 31 de juliol de 2023 entre el Departament d’Interior i diverses organitzacions sindicals representatives de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra sobre conciliació i millores retributives del cos de Mossos d’Esquadra. Així mateix, el Govern impulsarà les disposicions normatives corresponents per garantir el desplegament i l’eficàcia de les mesures recollides en aquest Acord.

L’Acord, que situa la PG-ME al capdavant dels cossos policials en l’àmbit de la conciliació, estableix, entre altres mesures, que les persones funcionàries del cos de Mossos d’Esquadra puguin sol·licitar una comissió de serveis o adscripció provisional voluntàries per fill o filla menor de 2 anys. Així mateix, inclou un nou permís per qüestions relacionades amb la conciliació familiar, no recuperable i amb justificació. A més, els permisos per assumptes personals i per hores acumulades es podran gaudir de forma fraccionada, és a dir, sense abastar la totalitat de la jornada de treball, sempre que sigui possible d’acord amb les necessitats del servei.

Altres mesures són l’ampliació de la reducció de jornada per a cura de fills, que es podrà sol·licitar fins que el fill o filla tingui 14 anys, en lloc dels 12 actuals; 8 setmanes de permís, a disposar per tenir cura de fill o filla durant els primers 8 anys de vida; la possibilitat d’establir una planificació horària concreta per a necessitats de conciliació; l’ampliació dels permisos per a famílies monoparentals; la garantia de gaudir un mínim de 21 dies naturals consecutius de vacances en els mesos d’estiu i la creació de la reducció de jornada per interès particular.

Nou complement econòmic en torns de nit, caps de setmana o festius i increment retributiu per als investigadors

L’acord inclou també millores salarials i un complement per a circumstàncies concretes del servei, com ara el treball en torns nocturns, en cap de setmana o en dates festives assenyalades, i un increment retributiu per a la família professional d’investigació, com a reconeixement a la importància de la seva tasca pel que fa a la persecució de delictes d’especial rellevància i molt especialitzats com les violències sexuals, els delictes informàtics, homicidis i tota l’activitat delinqüencial vinculada a organitzacions criminals, entre d’altres.

Entre altres mesures, també es compensa econòmicament la disponibilitat en les guàrdies no presencials, les guàrdies de comandament de festius i cap de setmana, les guàrdies no presencials de membres de l’escala de suport i aquelles guàrdies en què persones de l’escala bàsica o intermèdia assumeixin una especial responsabilitat i exerceixin funcions de categoria superior.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia