Direcció General de Comunicació

Presidència

El Govern oficialitza la integració de dos instituts escola a la xarxa pública

query_builder   26 setembre 2023 19:18

event_note Nota de premsa

El Govern oficialitza la integració de dos instituts escola a la xarxa pública

  1. Es tracta de l’Institut Escola Sant Felip Neri i de l’Institut Escola Manresa, que inicien la seva activitat com a centres públics aquest curs escolar

El Govern ha aprovat avui, a través del Departament d’Educació, l’acord pel qual es creen administrativament dos instituts escola per integració a la xarxa pública de la Generalitat de Catalunya. Concretament, es tracta l’Institut Escola Sant Felip Neri de Barcelona (anteriorment Escola Sant Felip Neri) i l’Institut Escola Manresa (antiga Escola Joviat). Els dos centres, que fins el curs passat eren de titularitat concertada, han iniciat aquest curs 2023-2024 la seva activitat com a centres públics del Departament d'Educació.

Els centres s’han integrat a la xarxa pública de la Generalitat fruit d’un acord mutu entre el Departament d’Educació i la titularitat de cada escola. Aquesta actuació es regula en el Decret llei 10/2019, del procediment d'integració de centres educatius a la xarxa de titularitat de la Generalitat, que té l’objectiu de donar resposta de forma urgent a les necessitats d’escolarització en una zona determinada i, al mateix temps, enfortir el sistema públic d’educació.

El Govern ha aprovat també l’actualització de la programació de l’oferta educativa amb efectes des de l’inici del curs escolar 2023-2024 que es deriva de la integració dels dos centres a la xarxa d’Educació.

L’impacte pressupostari d’aquesta actualització és de 8.634.225 euros distribuïts en dues anualitats: 2.324.257 euros el 2023, i 6.309.968 euros el 2024.

Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia