Salut

Teresa Soria, primera vacunada a la RSCT.

Arrenca la campanya de vacunació contra la grip i la COVID a les residències de la Regió Sanitària Camp de Tarragona

query_builder   27 setembre 2023 12:23

event_note Nota de premsa

Arrenca la campanya de vacunació contra la grip i la COVID a les residències de la Regió Sanitària Camp de Tarragona

  1. La primera fase de la campanya se centra en les persones institucionalitzades i les que reben atenció domiciliària
  2. Es preveu subministrar unes 3.200 dosis d’antigripal i 3.200 contra la COVID entre els grups més vulnerables a aquestes patologies
Teresa Soria, primera vacunada a la RSCT.{"name":"2023/09/27/12/17/464f82d4-61e7-48ef-a585-904d24aebc04.jpg","author":"Departament de Salut","type":"0","location":"0","weight":"3220389"}

Tret de sortida de la campanya d’immunització per fer front a la COVID-19 i la grip a la Regió Sanitària Camp de Tarragona (RSCT). La primera fase es concentra en la població que viu a residències i en la que rep atenció domiciliària. La Residència Mare de Déu de la Mercè, a Tarragona, ha acollit l’inici oficial d’un esforç coordinat entre els departaments de Salut i Drets Socials que es marca com a objectiu apaivagar els riscos davant possibles infeccions entre les persones que viuen en alguna de les 55 residències i 4 llargs residencials de gent gran, que compten amb 2.750 places de titularitat pública.

Es preveu subministrar unes 3.200 vacunes, tant de COVID-19 com antigripals, entre les persones residents. La campanya anterior, el 91% dels usuaris i usuàries residents van vacunar-se.

La primera vacunada

Teresa Soria, primera vacunada de COVID el 2020 al territori, de 77 anys i resident a La Mercè, també ha obert ara el torn d’immunitzacions: “les vacunes salven vides, moltes; ajuden la gent a evitar malalties”.

La gerent de la Regió Sanitària Camp de Tarragona, Immaculada Grau, ha animat la resta de població resident a rebre també la immunització: és l’opció més segura per evitar possibles complicacions respiratòries durant la temporada de l’hivern. Volem que tots ells i elles rebin aquestes dues vacunes com a barrera per evitar epidèmies”.

Segons la directora territorial de Drets Socials a Tarragona, Mònica Alabart, “cal recordar que les persones més vulnerables són les de major edat, per això les prioritzem. Agraïm l’esforç del personal de residències, que posa tota l’atenció en la gent gran, tant ara com durant la pandèmia”.

El procés continuarà el 16 d’octubre amb la resta de grups de risc: personal essencial, dones embarassades i majors de 60 anys. Com a novetat, tan sols pel que fa a la vacuna antigripal, s’hi inclourà el grup de fumadors i el dels infants de 6 a 59 mesos. En total, la RSCT disposa de més de 111.000 antigripals i unes 44.000 vacunes de la COVID-19.

La població que viu a residències o altres institucions rep l’administració en el mateix centre perquè és el professional qui es desplaça. Per a la resta de la ciutadania, les vacunes s’administraran principalment en els Centres d’Atenció Primària (CAP).

2  

Imatges

Fotografia de Teresa Soria, primera vacunada a la RSCT.

Fotografia de Teresa Soria, primera vacunada a la RSCT. 3220389

Fotografia dels primers vacunats a la RSCT.

Fotografia dels primers vacunats a la RSCT. 5463376

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia