Drets Socials

Festival Inspira

Drets Socials ajuda a fer possible el Festival Inspira adreçat a persones amb discapacitat

query_builder   30 setembre 2023 15:29

event_note Nota de premsa

Drets Socials ajuda a fer possible el Festival Inspira adreçat a persones amb discapacitat

Campuzano visita el Ripollès i assisteix a l'espectacle que trenca barreres i posa la cultura i les arts escèniques a l'abast de tothom.

El conseller de Drets Socials també es reuneix amb l'àmbit social de la comarca.

El conseller de Drets Socials, Carles Campuzano i Canadés, ha fet una visita de dos dies a la comarca del Ripollès, amb parada al festival Inspira, un certamen pensat per trencar barreres i posar la cultura, la música i les arts escèniques a l’abast de tothom amb una programació i unes activitats inclusives.

Grups com La Pegatina, El Pot Petit, Triquell i Ginestà hi han pres part, com també actuacions protagonitzades per persones amb discapacitat, com les de les companyies de circ i dansa inclusives Mur i Liant la Troca o el DJ Abadia. També tenen un espai dedicat a activitats paral·leles: tallers, inflables, jocs, circ, activitats de sensibilització o ràdio en directe.

El conseller ha posat en valor la tasca d’inclusió que s’impulsa amb aquesta iniciativa, que compta per primera vegada amb el suport econòmic del Departament de Drets Socials, així com l’entitat que hi ha al darrere, la Fundació MAP. Una fundació que treballa per oferir suports perquè les persones amb discapacitat, problemàtica de salut mental o en situacions de vulnerabilitat del Ripollès gaudeixin d’oportunitats per desenvolupar una vida plena, autònoma i inclusiva.

La fundació gestiona, amb finançament del Departament de Drets Socials, serveis residencials, tallers ocupacionals, centres especials de treball i centres de desenvolupament i atenció precoç (CDIAP). És, a més a més, una entitat molt vinculada als serveis socials i que treballa molt l’entorn comunitari i associatiu. Per desenvolupar aquesta tasca, rep subvencions de diferents departaments de la Generalitat per als seus projectes.

Són, a més a més, una de les entitats que s’ha beneficiat d’un canvi en el finançament del Departament de Drets Socials, per donar més estabilitat a alguns serveis que depenien de subvencions, en concret, el canvi afecta a un centre de discapacitat, un servei prelaboral i un club social per a persones amb problemàtica de salut mental.

El conseller també ha estat a Camprodon i ha visitat la residència geriàtrica (on hi ha 33 places públiques), l’ajuntament i la Fundació Comunitària de la Vall de Camprodon, una entitat que té per objectiu donar suport i impulsar les persones i els projectes econòmics, socials, culturals i ambientals de la comunitat, a partir d’iniciatives i projectes innovadors que dinamitzin el territori. A la trobada a l'ajuntament, amb representants del consell comarcal del Ripollès, es van abordar les necessitats del contracte programa i es va analitzar a bastament la implantació de l'atenció integrada social i sanitària a la comarca, la qual és referent per a la resta del país.

Dissabte, 30 de setembre de 2023

6  

Imatges

Festival Inspira

Festival Inspira 208885

Ajuntament Camprodon - Consell Comarcal Ripollès

Ajuntament Camprodon - Consell Comarcal Ripollès 216625

Festival Inspira

Festival Inspira 205731

Reunió Fundació Comunitària de la Vall de Camprodon

Reunió Fundació Comunitària de la Vall de Camprodon 144128

Residència Camprodon

Residència Camprodon 167448

Ajuntament Camprodon - Consell Comarcal Ripollès

Ajuntament Camprodon - Consell Comarcal Ripollès 162250

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia