'Lleida, terra de dones transformadores', a la Fira de Sant Miquel
La delegada del Govern i les dones de capçalera del projecte
{"name":"2023/10/01/22/59/56cf7519-9f91-405d-a0f8-4857929b23a3.jpeg","author":"DTGL","type":"0","location":"0","weight":285175}


Les dotze dones emprenedores i creadores de capçalera del projecte “Lleida, Terra de dones transformadores” han parlat avui, en un acte celebrat a l’estant del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural a la Fira de Sant Miquel de Lleida, dels seus projectes personals i professionals per combatre la mentalitat i les mancances de l’estatu quo a l’entorn rural i plantejar i generar canvis socials, culturals, econòmics, territorials, tecnològics, sostenibles, educatius, artístics o agrícoles en l’entorn. La presentació del projecte anava adreçada a entitats diverses i agents econòmics i socials del territori.

La delegada del Govern a Lleida, Montse Bergés, acompanyada pel director dels Serveis territorials d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Ferran de Noguera, i per la directora dels d’Igualtat i Feminismes, ha subratllat que “Lleida, Terra de dones transformadores” pretén superar l’agropatriarcat i la doble discriminació pel fet de ser “dones de poble”, així com donar visibilitat a les dones rurals més enllà del sector primari. Bergés ha afirmat que “volem donar un impuls decidit a la transformació feminista de l’entorn rural de les Terres de Lleida a partir de la configuració d’una agenda compartida i una acció conjunta de dones rurals i del Govern. “L’apoderament de les dones del món rural com a acció estratègica per al desenvolupament de les Terres de Lleida i, de retruc, del país, és més que un desafiament i una necessitat: és una acció de justícia”, ha reblat la delegada.

Un cop posat en marxa, el projecte preveu avançar a través d’una dinàmica participativa per identificar més dones transformadores a tot el territori i generar un moviment a partir d’un seguit d’accions que portin el col·lectiu a implicar-se de forma organitzada en la transformació feminista del món rural.

“Lleida, terra de dones transformadores” comptarà amb un ventall d’eines comunicatives, formats i suports per facilitar donar a conèixer la realitat transformadora del territori de les protagonistes d'aquest projecte. Tots els materials i informacions que s’hi vagin integrant amb el temps arran de les noves activitats i de les noves dones que s’afegeixin a la iniciativa, seran inclosos a la pàgina web www.donestransformadores.cat, ja en funcionament. Serà el cas de retrats, càpsules documentals de curta durada i de podcasts, entre altres. A més, el hashtag del projecte serà #donestransformadoreslleida i el compte d’Instagram, https://www.instagram.com/donestransformadores/.

Durant l’acte, conduït per les periodistes de L’Oest Gemma Peris i Pili Garcia, s’ha donat a conèixer material gràfic i audiovisual inèdit al voltant de les històries personals, les experiències vitals i els espais on treballen, creen i fan possible la seva aposta transformadora aquestes 12 dones de capçalera, que forma part del projecte i que ja es pot trobar al seu web. També ha intervingut a la presentació la Xènia Roset, actriu de la pel·lícula ‘Alcarràs’.

3  

Imatges

Les dones de capçalera del projecte

Les dones de capçalera del projecte 159530

Imatge d'un moment de la presentació, amb la Xènia Roset, actriu de la pel·lícula 'Alcarràs'.

Imatge d'un moment de la presentació, amb la Xènia Roset, actriu de la pel·lícula 'Alcarràs'. 236817

Imatge de l'acte de presentació.

Imatge de l'acte de presentació. 184949