Ferrocarrils

FGC

Ferrocarrils inicia una nova edició del Tren de l'Ensenyament

query_builder   4 octubre 2023 10:00

event_note Nota de premsa

Ferrocarrils inicia una nova edició del Tren de l'Ensenyament

  1. El programa s’adreça a alumnes de tots els cicles educatius per transmetre la importància d’utilitzar el transport públic així com divulgar les normes de civisme i seguretat
  2. Es visiten diferents instal·lacions d’FGC com són les estacions de les línies Barcelona-Vallès i Llobregat-Anoia, el Funicular de Vallvidrera, el Centre Operatiu de Rubí o el Centre d’Interpretació del Ferrocarril de Martorell Enllaç
FGC
Un grup d'alumnes agafa un tren de la línia Barcelona-Vallès d'FGC
{"name":"2023/10/04/09/48/43caffb2-a3de-40fb-842f-21863b03909d.png","author":"FGC","type":"0","location":"0","weight":2140945}


Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) inicia aquesta setmana les activitats del Tren de l’Ensenyament, un programa pedagògic adreçat a alumnes de tots els cicles educatius (des d’infantil fins a Batxillerat i Cicles Formatius) l’objectiu del qual és treballar la importància de la utilització dels transports públics i divulgar les normes de civisme i seguretat. Consisteix en visites guiades a diferents instal·lacions de Ferrocarrils com són les estacions de les línies Barcelona-Vallès i Llobregat-Anoia, el Funicular de Vallvidrera, el Centre Operatiu de Rubí (COR) o el Centre d’Interpretació del Ferrocarril de Martorell Enllaç. Més de 23.800 alumnes han participat els darrers set cursos en les activitats del Tren de l’Ensenyament, 2.700 durant el curs 2022-2023.

Amb el Tren de l’Ensenyament, Ferrocarrils pretén fomentar el coneixement del ferrocarril entre l’alumnat i, tal com destaca el president d’FGC, Toni Segarra i Barreto, “promocionar-lo com a mitjà de transport sostenible per lluitar contra el canvi climàtic i com a espai de convivència ciutadana. Les noves generacions han de conèixer com funcionen els ferrocarrils, com s’han d’utilitzar i els beneficis que té el seu ús per a la ciutadania. Només així els transmetrem la necessitat de moure’s amb transport públic i els encoratgem a fer-ho ja des dels primers anys de la seva vida, mentre s’estan formant”.

A més, amb aquesta iniciativa la companyia col·labora amb els i les professionals de l’ensenyament en la seva tasca educativa, facilitant-los activitats i materials didàctics que els siguin d’utilitat a l’hora de desenvolupar activitats d’acord amb el currículum escolar; i generar activitats i materials didàctics per als diferents cicles educatius que els permetin conèixer i experimentar els continguts relacionats amb el transport públic, tant a les aules com més enllà de les activitats extraescolars.

FGC
Escolars coneixen el funcionament d'una estació d'FGC
{"name":"2023/10/04/09/44/46042a22-fe8f-4783-8296-9a33136eb1e8.png","author":"FGC","type":"0","location":"0","weight":2138422}


El Tren de l’Ensenyament consta de 4 activitats:

  1. Coneixement del tren i de l’estació. És una activitat guiada en la qual es treballa el funcionament d’una estació i el coneixement de les seves instal·lacions. Inclou la visita a una estació de Ferrocarrils propera al centre escolar, la importància de la compra i validació de títols de transport, l’accés a l’andana (normes bàsiques de seguretat i interpretació dels elements d’informació i dels senyals) i es realitza un viatge amb tren seguint les normes de convivència i civisme. Adreçada a alumnes d’Infantil i Primària.
  2. Coneixement del transport públic: el tren i el funicular de Vallvidrera. És una activitat guiada en la qual es treballen les normes de civisme i seguretat per viatjar i el funcionament del funicular. Inclou la visita a una estació d’FGC de la línia Barcelona-Vallès, un viatge amb tren i amb el funicular de Vallvidrera i la visita a la sala de màquines del funicular. Adreçada a alumnes d’Infantil i Primària.
  3. Operacions, seguretat i manteniment. Coneix el ferrocarril des de dins. Als tallers del Centre Operatiu de Rubí (COR), els alumnes coneixen els diferents tipus de manteniment i reparacions que es realitzen diàriament per tenir els trens sempre a punt i garantir un bon servei. Adreçada a alumnes de Secundària, Batxillerat i Cicles Formatius.
  4. Coneixement del tren i la seva història. És una activitat guiada al Centre d’Interpretació del Ferrocarril de l’estació de Martorell Enllaç en la qual es treballa la història i l’evolució del tren i la repercussió que ha tingut en la transformació de la societat. Inclou la visita a una estació d’FGC de la línia Llobregat-Anoia, el viatge amb tren fins al Centre de Martorell Enllaç i una exposició atractiva, didàctica i educativa al Centre d’Interpretació.


2  

Imatges

Foto 1

Foto 1 2140945

Foto 2

Foto 2 2138422

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 552113

Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia