Les proves, que es fan arreu del territori, seleccionaran 30 joves per potenciar la imatge i els nous valors del carnet 

Aquest matí comença a Girona el primer dels cinc càstings que el Carnet Jove ha organitzat a les demarcacions catalanes per trobar un total de 30 nois i noies que formin part de la campanya de promoció del carnet el proper any 2024.

En aquests càstings hi ha convocats fins a 225 joves de 12 a 31 anys que van ser escollits en una primera fase de selecció al setembre, i que va ser un èxit de participació amb 1.329 aspirants (73% noies, 26% nois i 1% no binaris).En aquestes primeres proves, els participants havien d’enviar vídeos de presentació i on hi mostressin alguna habilitat personal, com ara cantar, ballar, practicar algun esport o relatar alguna experiència en primera persona.

Els candidats al càsting d'aquesta edició tenen majoritàriament entre 18 a 21 anys (34%), seguida de la franja de 14 a 17 anys (26%),22 a 25 anys (25%),  26 a 31 anys (11%) i 12 a 13 (4%). I pel que fa a àmbits territorials, la majoria procedeixen de la demarcació de Barcelona (74%), seguida del Camp de Tarragona (9%), les comarques gironines (8%), la demarcació de Lleida (5%), les Terres de l’Ebre (3%) i els residents a l’exterior (1%). 

Els 225 candidats—tots titulars del carnet—estan convocats als càstings organitzats a les demarcacions catalanes entre el6 i el 16 d’octubre: el 6 a Girona (El Modern); el 9 a Lleida (a l’alberg Lleida Xanascat); el 10 a Móra d’Ebre (al Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre); l’11 a Tarragona (al Tinglado1) i el 16 a Barcelona (a l’Agència Catalana de la Joventut).

El càsting descentralitzat arreu de Catalunya vol reflectir la realitat del territori a la campanya de comunicació del Carnet Jove 2024 i també busca la participació dels joves de manera equitativa arreu del país. 

D’aquestes proves s’escolliran 30 joves amb criteris de diversitat, naturalitat i sense necessitat d’experiència prèvia a l’hora d’actuar. Al novembre, aquests joves participaran de manera remunerada en el rodatge audiovisual i en la sessió fotogràfica que constituiran els espots i anuncis publicitaris de la campanya de promoció del Carnet Jove per a l’any 2024, que incidirà en els nous valors del carnet.

“Amb els càstings volem generar i enriquir la comunitat Carnet Jove i també volem reflectir una joventut que és diversa, activa i participativa”, ha explicat la directora general de l’Agència Catalana de la Joventut, Laia Girós. 

El Carnet Jove ofereix més de 8.000 avantatges en formació, cultura, salut o mobilitat internacional a uns 510.000 nois i noies d’entre 12 i 30 anys.

2  

Imatges

Moment del càsting del Carnet Jove aquest matí a Girona

Moment del càsting del Carnet Jove aquest matí a Girona 2988673

Moment del càsting del Carnet Jove aquest matí a Girona

Moment del càsting del Carnet Jove aquest matí a Girona 3216176