Recerca i Universitats

DREU

Durant la inauguració del curs de l'Aula d'Extensió Universitària de la Gent Gran del Garraf

El conseller Nadal defensa que cal projectar l'educació universitària al llarg de tota la vida

query_builder   6 octubre 2023 20:48

event_note Nota de premsa

Durant la inauguració del curs de l'Aula d'Extensió Universitària de la Gent Gran del Garraf

El conseller Nadal defensa que cal projectar l'educació universitària al llarg de tota la vida

Creix l’interès dels majors de 65 anys pels estudis universitaris i en els últims 13 anys s’han matriculat més de 2.200 persones en titulacions oficials

DREU{"name":"2023/10/06/20/43/2b08ef3d-10e1-4ff0-a570-e425d64bf484.jpeg","author":"DREU","type":"0","location":"0","weight":66185}

El conseller de Recerca i Universitats, Joaquim Nadal i Farreras, ha inaugurat aquesta tarda el curs 2023-2024 de l’Aula d’Extensió Universitària de la Gent Gran del Garraf (AEUGG) vinculada a la Universitat Politècnica de Catalunya a través de l’Escola Universitària Politècnica de Vilanova i la Geltrú. Abans d’impartir la conferència inaugural “La Història de Catalunya, les capes d’un Palimpsest”, el conseller Nadal ha subratllat que les aules d’extensió universitària “són una anticipació de les polítiques que volem i hem de fer per afavorir la formació al llarg de la vida, la formació dual, la formació en un aprenentatge que passa per la relació entre el món de l’empresa i el món de la universitat, que significa aprofundir en un sistema d’educació que no es pot concentrar només en la franja de 18 a 25 anys sinó que es projecta al llarg de tota la vida”.

A Catalunya, l’interès de la gent gran pels estudis universitaris va en augment any rere any. A banda de les aules d’extensió universitàries, en els últims anys el sistema universitari català ha experimentat un volum creixent de matriculacions de majors de 65 anys en titulacions oficials. Així ho deixen palès les últimes dades tancades disponibles d’estudiants de més de 65 anys matriculats en graus oficials al sistema universitari de Catalunya. L’estadística mostra com s’ha passat de les 8 persones matriculades el curs 2008-2009 a les 271 del curs 2021-2022. Des del 2008, un total de 2.267 persones majors de 65 anys s’han matriculat en algun estudi universitari.

L’Aula d’Extensió Universitària de la Gent Gran del Garraf

Fundada l’any 1991, l’Aula d’Extensió Universitària de la Gent Gran del Garraf està vinculada a la Universitat Politècnica de Catalunya a través de l’Escola Universitària Politècnica de Vilanova i la Geltrú. L’Aula organitza conferències i debats sobre temes d’actualitat o investigacions de l’àmbit universitari i altres activitats formatives en un context lúdic. L’objectiu és contribuir, des de l’aportació a la difusió cultural, a la cohesió social i l’avenç en la millora dels valors comunitaris i el civisme.

Durant la conferència inaugural, el conseller Nadal ha explicat el perquè del títol de la seva intervenció “La Història de Catalunya, les capes d’un Palimpsest”. “Un palimpsest és un pergamí reutilitzat. Per tant, és un pergamí reescrit a sobre d'allò que ja havia estat escrit i esborrat o rascat, però deixant sempre el rastre. De tal manera que quan treus les capes de l'última escriptura d'aquest pergamí, apareix poc o molt el rastre de la capa anterior”, ha dit. En relació a la història de Catalunya, el conseller Nadal ha convidat a l’auditori a compartir amb ell la proposta “d’un viatge retrospectiu en el temps, des d'ara fins als orígens. És complicat perquè les regles del joc són que la cronologia sempre és tendent i jo us proposo és anar de més a menys”.

L’acte inaugural ha comptat amb la participació del president de l’Aula d’Extensió Universitària de la Gent Gran del Garraf, Sixte Moral i Reixach; la directora de l’Escola Politècnica Superior d’Enginyeria de Vilanova i la Geltrú, Marisa Zaragoza Monroig; i l’alcalde de Vilanova i la Geltrú, Juan Luís Ruiz López.

Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia