Direcció General de Comunicació


El Govern destaca la importància que té Montserrat ¿com a gran símbol del país¿ i per a la identitat catalana

El Govern destaca la importància que té Montserrat "com a gran símbol del país" i per a la identitat catalana

query_builder   7 octubre 2023 19:33

event_note Nota de premsa

El Govern destaca la importància que té Montserrat "com a gran símbol del país" i per a la identitat catalana

  1. La consellera Vilagrà ha acompanyat a la Confraria de Montserrat en el seu pelegrinatge a Roma en la commemoració dels seus 800 anys
El Govern destaca la importància que té Montserrat “com a gran símbol del país” i per a la identitat catalana 
{"name":"2023/10/07/19/29/df58b1bd-40f5-4958-a851-9305b08233bf.jpeg","author":"Govern","type":"0","location":"0","weight":3832216}

Des d’Itàlia, la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà Pons, ha assegurat aquest dissabte que “Montserrat és el gran símbol del nostre sentiment de país, un sentiment molt arrelat com a part d’un projecte de construcció nacional”. La consellera ho ha afirmat durant el viatge institucional que ha fet a Roma per acompanyar la Confraria de Montserrat en la commemoració dels seus 800 anys.

Vilagrà ha destacat que “Montserrat és el nostre orgull, és l'epicentre del sentiment d'identitat catalana. Montserrat no és només una muntanya, sinó una expressió viva de la nostra història i cultura mil·lenària”. La consellera ho ha assegurat abans d’assistir al concert que l’Escolania de Montserrat ha ofert a la Basílica de Sant Pau Extramurs a Roma.

En aquest sentit, la consellera ha afegit que Montserrat representa també “els nostres valors com a poble acollidor i generós” i, alhora “refugi, símbol de resistència i solidaritat en els moments més importants i complicats de la nostra història”. Per tot això, Vilagrà ha expressat que “el monestir i els seus mil anys d’història són emblema de mil anys de cultura, llengua i identitat catalanes”.

800 anys de la Confraria de Montserrat

El concert de l’Escolania ha estat un dels actes més destacats del pelegrinatge que l’Abadia de Montserrat ha organitzat a Roma, amb motiu dels 800 anys de la Confraria de la Mare de Déu de Montserrat. El concert s’ha organitzat des de la Delegació del Govern a Itàlia i la direcció general d’Afers Religiosos del Departament de la Presidència, en col·laboració amb l’Abadia de Montserrat.

Prèviament, la consellera de la Presidència ha assistit a una ballada de sardanes i ha inaugurat l’exposició fotogràfica “Verge Serena”, ubicada al claustre de la Basílica de Sant Pau Extramurs. La mostra, organitzada des de la Delegació del Govern a Itàlia amb la col·laboració del Museu de l’Abadia de Montserrat, és un recull de fotografies de la Patrona de Catalunya, venerada arreu del món. Durant el viatge, la consellera ha visitat la Delegació del Govern a Itàlia, on l’ha rebuda el delegat Luca Bellizzi Cerri.

En el pelegrinatge a Roma d’aquest dissabte hi han participat centenars de catalans que han estat rebuts pel Papa Francesc en una audiència privada.

A banda de la commemoració d’aquests 800 anys de la Confraria de Montserrat, l’Abadia també es prepara per celebrar el seu mil·lenari el proper 2025. Es considera una ocasió per potenciar la projecció del Santuari, que ja és una de les visites turístiques més consolidades a Catalunya i una de les rutes més sagrades pels devots d’arreu del món.

5  

Imatges

Concert de l'Escolania de Montserrat a la Basílica de Sant Pau d'Extramurs a Roma

Concert de l'Escolania de Montserrat a la Basílica de Sant Pau d'Extramurs a Roma 3832216

La consellera Vilagrà durant el concert de l'Escolania de Montserrat

La consellera Vilagrà durant el concert de l'Escolania de Montserrat 3704549

La consellera Vilagrà durant el viatge institucional a Roma

La consellera Vilagrà durant el viatge institucional a Roma 3321131

La consellera Vilagrà durant la seva intervenció prèvia a la ballada de sardanes

La consellera Vilagrà durant la seva intervenció prèvia a la ballada de sardanes 3538544

Ballada de sardanes a Roma

Ballada de sardanes a Roma 3168134

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia