Bombers

Signatura conveni

Els cossos de Bombers de la Generalitat i de l'Ajuntament de Barcelona signen un conveni de col·laboració

query_builder   3 novembre 2010 14:00

event_note Nota de premsa

Els cossos de Bombers de la Generalitat i de l'Ajuntament de Barcelona signen un conveni de col·laboració

  • El conveni recull l’estreta i continuada col·laboració que, durant més de 30 anys, han mantingut ambdós cossos de Bombers
  • El secretari general d’Interior, Joan Boada, destaca la importància del conveni “no només per la lletra sinó que també per l’esperit
  • L’objectiu principal del conveni és la dinamització professional dels dos col·lectius i el compromís d’ajuda mútua recíproca en qualsevol intervenció
  • Fins ara, els bombers de totes dues administracions ja col·laboraven donant-se suport humà i material en emergències greus, bé a la ciutat de Barcelona o a la seva rodalia
  • El conveni té una durada de dos anys, però es prorrogarà automàticament de manera successiva per períodes d’igual durada sempre que no se’n denunciï la seva renovació
  • Amb l’acord, i de forma específica, ambdós cossos intercanviaran informació cartogràfica, començaran a utilitzar la mateixa xarxa de comunicacions i faran divulgació conjunta dels consells de prevenció i d’autoprotecció davant el risc, entre d’altres aspectes

  • El secretari general del Departament d’Interior, Relacions Institucionals i Participació, Joan Boada, i la Tercera Tinent d’Alcalde i Regidora Coordinadora de l’Àrea de Prevenció, Seguretat i Mobilitat de l’Ajuntament de Barcelona, Assumpta Escarp, han signat a la seu del Departament d’Interior, Relacions Institucionals i Participació un conveni de col·laboració que permetrà els respectius cossos de Bombers col·laborar en diferents àmbits.
     
    El secretari general ha volgut destacar que després de tant de temps de col·laboració entre els dos cossos “haguem estat capaços de poder escriure-ho i protocolaritzar-ho”. En aquest sentit, Boada ha remarcat que aquesta reciprocitat entre els bombers de l’Ajuntament de Barcelona i els de la Generalitat no és únicament operativa.
     
    Joan Boada ha incidit en “la col·laboració estretíssima del Govern de la Generalitat amb l’Ajuntament de Barcelona en tots els àmbits, i en els àmbits de la seguretat ho fem i ho hem fet el màxim possible”. “La ciutadania, ha afegit, ens exigeix als polítics que ens entenguem i en aquest àmbit tan important per la ciutadania com és l’àmbit de la seguretat i de les emergències tenim una coordinació importantíssima”.
     
    També ha manifestat que “pels Bombers de la Generalitat i de l’Ajuntament de Barcelona no existeixen límits geogràfics, només existeixen les necessitats dels ciutadans i aquest conveni és fruit d’aquestes necessitats”.
     
    Finalment, el secretari general ha destacat la “necessitat que un element tan important des del punt de vista social com són la seguretat i les emergències puguin tenir la màxima reciprocitat per ser el més eficient possible”.
     
    D’altra banda, la Tercera Tinent d’Alcalde i Regidora Coordinadora de l’Àrea de Prevenció, Seguretat i Mobilitat de l’Ajuntament de Barcelona, Assumpta Escarp ha dit que el mecanisme de col·laboració entre els dos cossos de Bombers ha anat existint des de fa molts anys, “però val la pena aprofundir per fer-la més eficaç i eficient al servei dels ciutadans”. En aquest sentit ha afegit que el conveni donarà consistència al suport recíproc que ja es fa a nivell operatiu.
     
    A la signatura del conveni, també hi han assistit el subdirector general operatiu dels Bombers de la Generalitat, Joan Rovira, el cap de Bombers de Barcelona, Joan Pedreny,  entre d’altres autoritats.
     
    Amb la signatura del conveni, els dos cossos de Bombers recullen la col·laboració que, de forma continuada i molt estreta, vénen realitzant durant més de 30 anys, especialment en serveis que s’han produït en l’àmbit territorial limítrof i grans emergències.
     
    Així mateix, i mitjançant el conveni, es millorarà la dinamització professional dels dos col·lectius i el compromís d’ajuda mútua recíproca en qualsevol intervenció.
     
    El conveni estableix set àmbits en què els Bombers de la Generalitat i els de l’Ajuntament de Barcelona començaran a desenvolupar tot un seguit d’accions per tal de treballar de manera conjunta i coordinada. Aquests àmbits són:
     
    • suport recíproc en sinistresque tinguin lloc en els límits de les respectives demarcacions territorials. Les més habituals, per exemple, són els incendis forestals a la serra de Collserola. El conveni també estableix que ambdós cossos podran treballar conjuntament en cas de simultaneïtat de serveis i en sinistres especials pel seu abast, com ara al Metro, al Port de Barcelona o a l’aeroport del Prat de Llobregat. El personal d’ambdós cossos també podrà cobrir temporalment i en situacions especials parcs de les àrees limítrofes i treballaran conjuntament en la realització de simulacres de sinistres de diferent natura al túnel de Vallvidrera.
    • divulgació de l’ensenyament de la prevenció d’incendis i dels consells d’autoprotecció davant el risc. En aquest àmbit, tots dos cossos podran fer ús conjunt de tot el material didàctic que els seus equips tècnics elaboren per conscienciar la ciutadania per evitar sinistres.
    • cooperació tècnica en l’estudi de la millora de tota mena de materials d’intervenció, equips, vehicles i infraestructures que facilitin la feina dels bombers.
    • intercanvi d’informació cartogràfica d’utilitat operativa d’aquelles zones en què els dos cossos podrien coincidir treballant en un mateix servei donada la proximitat dels àmbits territorials propis d’intervenció.
    • desenvolupament d’un protocol d’utilització conjunta de la xarxa de comunicacions operatives (Rescat).
    • intercanvis professionals amb l’objectiu d’aconseguir una major integració de les dinàmiques pròpies de treball. Així, es dissenyarà un programa de guàrdies compartides que afectarà tant els bombers de les escales bàsiques com els comandaments d’ambdós cossos.
    • unificació dels criteris per a la formalització i el funcionament dels grups especials. Aquestaunificació afectarà els continguts de la formació necessària per als membres dels grups especials de tots dos cossos així com al tipus de reciclatge professional que hauran d’anar fent per continuar formant-hi part.
     
    Amb l’objectiu de fer possible el desenvolupament de tot el que preveu el conveni entre l’Ajuntament de Barcelona i la Direcció General de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments de la Generalitat de Catalunya, es constituirà una Comissió de Seguiment, composada per sis membres; tres per a cadascuna de les administracions representades.
     
    L’acord signat entra en vigor avui mateix i té una durada de dos anys, però s’anirà prorrogant automàticament per períodes d’igual durada sempre que cap de les dues administracions hi renunciï.

    2  

    Imatges

    Signatura conveni (1)

    Signatura conveni (1) 533

    Signatura conveni (2)

    Signatura conveni (2) 574

    1  

    Fitxers adjunts

    Nota de premsa

    Nota de premsa
    PDF | 54

    2  

    Talls de so

    Tall Boada
    mp3 | 1040

    Tall Escarp
    mp3 | 541

    El Govern a les xarxes
    undefined
    undefined
    undefined
    undefined
    undefined
    banner acords
    banner butlletins
    banner premsa
    banner transparencia