Igualtat i Feminismes

900 900 120 - Telèfon d'atenció a les violències masclistes

El Departament d'Igualtat i Feminismes condemna un nou feminicidi a Catalunya

query_builder   9 octubre 2023 10:16

event_note Nota de premsa

El Departament d'Igualtat i Feminismes condemna un nou feminicidi a Catalunya

  1. El nombre de dones assassinades aquest 2023 per violència masclista són 13 i 126 des de 2012

El Govern de la Generalitat de Catalunya condemna fermament el feminicidi que es va produir el passat 12 de setembre de 2022 a Torrelles de Foix i que es va confirmar dissabte fruit de la detenció de la seva parella. El Govern expressa el seu més sentit condol i escalf a la família i entorn de la dona presumptament assassinada per violència masclista.

Amb aquest cas, el nombre de dones assassinades enguany per violència masclista són tretze i, des que es van començar a recollir dades oficials l'any 2012, hi ha hagut 126 feminicidis a Catalunya. El nombre de fills i filles que han quedat orfes per la violència masclista és de 7 aquest 2023 i de 84 en la darrera dècada. 

Erradicar les violències masclistes és una qüestió de país. Per aquest motiu, el Govern fa una crida a sumar esforços des de tots els àmbits de la societat per acabar amb les violències masclistes i deixar a zero el recompte de feminicidis i del conjunt de violències masclistes. Només amb la implicació de tots i totes aconseguirem vèncer el masclisme i desterrar el patriarcat de la nostra societat. No serem una societat lliure fins que les dones no tinguin plenament garantit el dret a viure lliures de violències masclistes.

Recordem que davant qualsevol indici o situació de violència masclista cal trucar al telèfon 900900120. Hi pot trucar tothom. Tinguem ben present que una trucada pot salvar una vida. Aquesta línia és gratuïta, confidencial, no deixa rastre i opera les 24 hores cada dia de l'any en múltiples idiomes. Ofereix atenció psicològica directa, fa un primer assessorament jurídic i fa derivació, si així se sol·licita, als serveis especialitzats que acompanyen les dones en la seva recuperació.

Les dones que estiguin patint algun tipus de violència masclista també poden adreçar-se a qualsevol dels serveis de la xarxa pública d’atenció a les violències masclistes que s’ubiquen arreu del país. D’altra banda, en cas d'emergència davant d'una agressió, cal trucar al telèfon 112.

Minut de silenci

Aquest vespre tindrà lloc el minut de silenci en rebuig pel feminicidi convocat per l'Ajuntament. La consellera d'Igualtat i Feminismes, Tània Verge Mestre i la directora general per a l'Erradicació de les Violències Masclistes, Laia Rosich Solé acompanyaran a l'alcalde Sergi Vallès i Domingo i altres membres del consistori a les 19.30 h davant de l'Ajuntament.

El Govern apel·la a la responsabilitat col·lectiva i demana el màxim respecte a la intimitat de la víctima i del seu entorn, per tal de facilitar el seu procés de dol i no afegir més dolor evitant cap mena de revictimització.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia