Incasòl

Entorn urbà exterior de Can Casals a les Borges del Camp (Baix Camp)

Finalitzen les obres d'adequació de l'entorn de Can Casals a les Borges del Camp

query_builder   10 octubre 2023 09:54

event_note Nota de premsa

Finalitzen les obres d'adequació de l'entorn de Can Casals a les Borges del Camp

  1. S’ha actuat en l’espai públic de la façana posterior de la casa senyorial, amb la creació de la vorera per facilitar l’accés
  2. Les obres s’inclouen al programa Reviure les velles ciutats


La Generalitat de Catalunya, mitjançant el departament de Territori, l’Ajuntament de les Borges del Camp i l’Institut Català del Sòl (INCASÒL), ha finalitzat les obresde rehabilitació del’entorn urbàde l’equipament cultural Can Casals, al municipi de les Borges del Camp (Baix Camp). Les obres han comportat l’enderroc i reconstrucció de les edificacions properes a Can Casals a fi de ajustar-les a l’alineació de vial definida al POUM, així com la construcció de la vorera que permet garantir l’accessibilitat a l’equipament i millorar la visual en aquest àmbit.

Aquesta actuació, que s’emmarca en el programaReviure les velles ciutats, ha tingut un cost de 158.280,60 € aportats per la Generalitat, mitjançant l’INCASÒL (120.000€) i l’Ajuntament (38.280,60€). La superfície total d’actuació és de 346,23 m2.

Can Casals: una casa senyorial al centre del municipi

Construïda al segle XVIII, Can Casals és una casa pairal senyorial que es troba entre l’avinguda Magdalena Martorell i el carrer de Baix. Junt amb Can Casals, l’any 1777 es van construir l’església parroquial i Cal Dasca una altra casa pairal, coincidint amb un període de bonança de la comarca.

La casa fou propietat d’una família benestant borgenca de tradició militar, que se la va vendre a finals del segle XIX. No va ser fins a l’any 2013 que l’Ajuntament en va promoure la rehabilitació integral i poder destinar-lo a equipamentspúblics. Actualment, hi ha el Museu municipal del camp i dels oficis, així com sales polivalents i d’exposició, un arxiu i biblioteca, i el magatzem municipal. A més, es tracta d’un Bé Cultural d’Interès Local, inclòs en el catàleg de masos i béns immobles a protegir del POUM.

L’actuació que s’ha finalitzat aquest any correspon a la segona fase del projecte de recuperació de Can Casals, i ha consistit en la intervenció sobre els espais públics que es troben a l’entorn immediat d’aquest equipament cultural, a fi de millorar l’accés.

S’ha executat la reculada de la finca situada al Carrer de Baix núm.1, fins a l’alineació marcada pel Pla d’Ordenació Urbanística Municipal de les Borges; i s’ha enderrocat totalment l’edificació situada a l’avinguda Magdalena Martorell núm. 64, per reconstruir els baixos, i incorporar una petita habitació a cadascuna de les plantes superiors d’aquesta finca.

1  

Imatges

Imatge

Imatge 3521978

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 2230582

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia